Извънредни новини

Отиваме за купата, перчат се англичаните

Отиваме за купата, перчат се англичаните

Рууни и компания загряват с ръгби

Лондон. Англия се цели в титлата на Мондиала. Това обяви вратарят Джо Харт пред медиите.

"Отиваме на световното първенство, за да го спечелим. В противен случай няма смисъл въобще да заминаваме", отсече стражът на "Манчестър С". "Всеки от нас вярва в успеха. Вярваме един в друг, треньорското ръководство вярва в нас и най-важното е да излезем и да покажем какво можем. Имаме страхотни млади футболисти, които получават възможност във Висшата лига и играят на топ ниво. Надявам се да извлечем полза от тях", добави Харт.

"Това е световно първенство, няма лесни групи. Всеки е заслужил мястото си", продължи вратарят. "Жегата и влажността? Ако искаш да играеш в Бразилия, трябва да се справиш с обстоятелствата. Но условията ще бъдат същите и за италианците на 14 юни. "Ако трябва да избирам дали да играя на висока влажност, или изобщо да не играя, избирам първия вариант", завърши Джо Харт.

Тренировка по ръгби за нападателите организира кондиционният спец на "трите лъва" Тони Стръдуик. Уейн Рууни и компания се опитваха да останат на краката си, докато асистентът на Рой Ходжсън ги блъскаше с протектор.
Джеймс Милнър и Лейтън Бейнс пропуснаха вчерашната тренировка. Халфът на "Манчестър С" беше пратен във фитнеса, докато титулярният ляв бек на англичаните беше освободен да се прибере до вкъщи по семейни причини, които не се уточняват.

Взеха книжката на Йоги Льов

Селекционерът на Германия Йоахим Льов остана без шофьорска книжка. Тя му беше отнета за шест месеца заради поредица от случаи на превишаване на разрешената скорост за движение, съобщава в. "Билд".

"Признавам, че понякога карам твърде бързо и трябва да се поправя. Научих си урока и ще променя поведението си на пътя", коментира Льов.

Новината даде и поводи за шеги в лагера на Бундестима. "Ще говорим с генералния ни спонсор "Мерцедес" да осигурят на Йоги автомобил с ограничител на скоростта", каза с усмивка генералният мениджър на отбора Оливер Бирхоф.

Капитанът на немците Филип Лам е обявил пред Йоаким Льов, че не желае да играе като ляв бек по време на световното. Футболистът често е ползван на непривични постове заради универсалните си качества. През сезона той с успех се подвизаваше като халф в "Байерн".

"Вече доста пъти казах, че не искам повече да играя отляво на защитата. Моето мнение си остава непроменено", заяви Лам, който се възстановява от травма на глезена.

С 50 процента паднаха цените на хотелите

в Бразилия. В момента във всичките 12 града домакини на Мондиал 2014 може да се намери стая средно за 500 реала (165 евро). Нощ в четиризвезден хотел струва около 650 реала (215). Бразилия очаква около 600 000 туристи.
Местните здравни власти пък иззеха храна с изтекъл срок на годност от хотелите на Англия и Италия. Конфискувани са над 50 кг негодни за консумация риба, месо, шунка, сирене, масло, маргарин, сосове и други хранителни продукти от "Портобело Хотел", в който трябва да отседнат "адзурите", както и други 2,6 кг от "Хотел Роял Тюлип", където ще се настани Англия. Двата хотела са в Рио де Жанейро.

Ван Гаал: Искам да сме като "Атлетико"

Холандия да играе като "Атлетико" М, иска селекционерът на "лалетата" Луис Ван Гаал. "Докато гледахме с отбора финала на Шампионската лига, обясних на играчите, че желанието ми е да пресираме съперника със същата агресия като "Атлетико". За разлика от тях обаче, ние задължително поставяме човек на гредата при корнер, за да намалим риска да се случи това, което стана в последната минута", сподели Ван Гаал. Той определи Бразилия и Аржентина като фаворитите за световната титла.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе