Извънредни новини

Оланд отрязал Сарко за билети

Оланд отрязал Сарко за билети

Сайтове мамят балами с милиони фалшиви пропуски

Никола Саркози ще се възползва от връзките си със спонсори, за да присъства на откриването на Евро 2016 утре, твърди RTL. Медията разкри, че Франсоа Оланд е наредил да се режат гратисчиите в политиката.

В това число влизали бивши министри, премиери и тн. Самият министър председател е обявил, че няма да присъства на всичките 3 срещи от предварителната група. По този начин той ще даде личен пример на кабинета си, след като издаде заповед на членовете му: "Вашето място не е по стадионите, а в своите отдели, на работните си места!". В момента най-ценната вещ във Франция е лаптопа на Патри Кане, министър на спорта. Именно той разпределя местата в президентската трибуна. За откриването те са 50. Колегите му Жан-Ив Льо Дриан и Стефан льо Фал били най-нагли и дали заявка за присъствие на всички по интересни срещу от груповата фаза. За да не се гледат редици от министри по трибуните, те ще се редуват на различните срещи.

В същото време "Билд" гръмна, че сайтове предлагат милиони фалшиви билети. В Швеция вече си изпатиха от измамник, който ужили над 100 души. УЕФА официално обяви, че е продала 1,8 млн. пропуска. Немската медия обаче направи проверка и отчете 11 млн. сделки с места за първенството в нета. В момента от Европейската футболна централа търсят официално балами, които да платят 500 евро за място от най-скъпата категория на срещата Исландия - Австрия.

Телефоните в режим: Крийте се, атентат!

Освен ученията, които събраха очите на гостите във Франция и особено на тези в Лион вчера, полицията предприе и друго, далеч по-сериозно действие. Системата "SAIP" за предупреждение на населението за проблеми бе включена 48 часа преди мача Франция - Румъния. Мобилното приложение дава сигнал до всеки, че има атентат до 15 минути след като той е извършен. "Не излизайте! Снишете се, тече полицейска акция заради атентат!", може да се появи на екрана на GSM-ите в цялата страна при проблем до края на Евро 2016. "SAIP" действа също и при инциденти с АЕЦ или химически заводи.

Държавата клекна пред хотелиерите

Френските хотелиери спечелиха важна битка вчера. Те няма да плащат задължителната туристическа такса по време на Евро 2016. Това обаче важи само за тези, чиито сгради се намират в градовете, които са домакини на двубоите от шампионата. Това означава, че техните общини ще олекнат с около 7,5 млн. евро, които бяха залегнали в бюджетите им. Хотелиерите обаче успяха да се преборят за своето, след като обявиха невиждан спад на гости заради атентатите. Освен това вече издишат в конкуренцията на сайтовете Airbnb и HomeAway, които предлагат изгодни оферти за нощувки в къщи, апартаменти и стаи под наем.

Вести

Кешеру ще е резерва

в мача на откриването на Евро 2016 между Румъния и Франция. Това твърдят медиите на север. Звездата на "Лудогорец" няма да почне двубоя, тъй като титулярът в атаката Флорин Андоне вече е на 100% възстановен от травмата в ръката си.

Пол Погба няма да пости

заради Евро 2016. Звездата на Франция заедно с Нголо Канте и Бакари Саня няма да спазват традиционните пости по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщава вестник "Екип". Тримата футболисти са имали среща с лидерите на френския национален тим и на нея са обявили, че няма да нарушават хранителния си режим.

Унгарци ще свирят откриването

на Евро 2016 утре между Франция и Румъния. Главен рефер на мача, който стартира в 22,00 часа, е Виктор Касай. Негови помощници ще са Дьорд Ринг и Венцел Тот. Допълнителните асистент-съдии са Тамаш Богнар и Адам Фаркаш. Холандецът Бьорн Кайперс е определен за четвърти рефери.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе