Извънредни новини

Барса обърна Атлетико, Байерн с минимална победа

Барса обърна Атлетико, Байерн с минимална победа

Отборите на Барселона и Атлетико Мадрид завършиха при резултат 2:1 в първа среща от 1/4-финалите в Шампионската лига. Луис Енрике бе заложил на оптималния си състав с основни стожери в предни позиции Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. Диего Симеоне разчита на трима нападатели - Антоан Гризман, Фернандо Торес и Яник Ферейра Караско. Лукас Ернандес партнира на Диего Годин в центъра на защитата.

Натискът на Барселона стана много сериозен през втората част и в крайна сметка защитата на Атлетико не издържа. В 62-ата минута Даниел Алвеш центрира меко отдясно, Жорди Алба опита удар от воле, който не се получи, но топката попадна право в изпуснатия от отбраната на гостите Луис Суарес и уругваецът на празна врата изравни резултата - 1:1, предаде Sportal.

В 74-ата минута Суарес се превърна в големия герой за Барса тази вечер. Уругваецът заби топката с глава в мрежата зад Облак след прекрасна асистенция на Дани Алвеш и тимът на Луис Енрике направи пълен обрат в резултата - 2:1.

В същото време двубоят на "Алианц Арена" започна със страхотен домакински натиск, който даде резултат още във втората минута, когато Артуро Видал откри резултата с глава след центриране на Бернат отляво на вратата. Байерн и Бенфика завършиха при 1:0 в първия 1/4-финал на Шампионската лига в Мюнхен. 

Това обаче бе и единственото попадение от срещата.

Байерн не успя да направи желаната мощна направи крачка към 1/2-финалите в Шампионската лига с минималната разлика. Добрата новина за баварците е, че не допуснаха гол, което би усложнило значително задачата им в Лисабон. Голът за успеха отбеляза Артуро Видал още във втората минута.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе