Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Николай Нанков обяви, че няма да оттегли оставката си като министър

Николай Нанков обяви, че няма да оттегли оставката си като министър

Няма да оттегля оставката си, заяви пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков. По думите му актът с подаване на оставка е бил абсолютно правилен. Това, което зависеше от мен, съм го направил и като личен акт, и като акт на отговорност, посочи Нанков и допълни, че вина и отговорност са две различни неща.

Нанков припомни, че е разпоредена проверка с конкретни одити на всички пътища, впоследствие ще се направи "паспортизация". Има идеи за информационна система, която онлайн да следи състоянието на инфраструктурата, допълни той.
Министърът в оставка заяви, че са подготвени много нормативни документи по отношение на пътната безопасност. Новата наредба за проектиране ще даде отговор на много от въпросите - говорим за по-голяма осветеност на пътни възли, на кръстовища, много по-високи изисквания към системите за отводняване, говорим за зона за безопасност, гаранционните срокове, посочи той.

Нанков коментира, че в последните дни много "експерти" говорят по темата "инфраструктура", но нито един от тях не е пътен одитор и не би трябвало да им се пришива определението "експерт".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе