Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Няма нищо доказано за незаконни подслушвания

Цветанов: Няма нищо доказано за незаконни подслушвания

София. "Доколкото прочетох в електронните издания, главният прокурор е казал за някакви телефони, които са записани на някакви тефтерчета. Няма нищо, което да е доказало, че има незаконни подслушвания. Какви са тези записки – могат да го установят само прокурорите. Главният прокурор явно работи с факти, които може би събират в разследването". Това заяви депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, че са намерени в работните тефтери на служителите на Специализирана дирекция „Оперативни технически операции" (СДОТО) 875 телефонни номера, за които не е имало разрешение за подслушване.

Всеки един оперативен служител си има своите бележници, които са секретни. Какво се пише в тях, министърът няма как да знае, и това не е негова работа, допълни Цветанов.

„Това малко ми наподобява на 10 май, когато имаше публично една пресслужба, която излезе от прокуратурата, която каза, че са установени над 350 000 бюлетини, които са готови за експедиция. До ден-днешен, четири месеца по-късно, ние вече не говорим за незаконно прилагане на някакви бюлетини, а просто се прави едно разследване, което още не е приключило", посочи депутатът.

„Не смятам, че аз съм човекът, който трябва да коментира поведението на главния прокурор. Може би това е част от новата медийна политика на прокуратурата. Аз представлявам сериозен интерес за прокуратурата в последните няколко месеца и предполагам, че това е в този дух", посочи той.

По повод на контрола в МВР, свързан с използването на СРС Цветанов обясни: „Министърът следи за законно разпореждане на специални разузнавателни средства и към това съм се придържал през всичките тези години, когато съм бил министър и вицепремиер. Няма как да има незаконно, защото някой трябва да го разпореди. Има субординация в МВР, има началници на групи, началници на отдели, на сектори, зам.-директор, директор и това е тяхната конкретна контролна функция, която трябва да осъществяват".

„Ние в момента вървим в хипотеза да твърдим нещо, което още не е доказано. Карате ме да коментирам някакви телефони, за които никой не знае какви са, които са намерени в някакъв тефтер или тефтери, нямаме подробна информация. Може би това е част от доказателствата по разследване, което тече в прокуратурата. А защо се обявяват частично, не мога да кажа. Данни от тефтерчето на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси също бяха представени избирателно. Не знам до каква степен то може да изиграе някаква съществена роля в доказателствения материал", каза още Цветан Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе