Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова печели от раз

Нинова печели от раз

Корнелия Нинова печели убедително вътрешните избори в БСП. Това заявиха източници от "Позитано" 20. Изборният ден приключи в 19 часа, но два часа по-рано стана известно, че той е легитимен, тъй като са гласували поне половината от всичките 80 901 социалисти. Към 15 часа вота са дали 45 435 социалисти, или 56.1%.

По първоначални данни избирателната активност в страната е била между 65 и 70%, а гласовете за досегашния лидер Корнелия Нинова са 80 %.

В област Ямбол за Нинова са гласували 2013 социалисти, а за Добрев - 104, съобщи във Фейсбук зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

В Силистра, Велико Търново и Хасково за Нинова са гласували между 75 и 84% от участвалите във вота, а за Добрев - 20%.

През деня са разгледани около 50 жалби на застъпници на повечето от кандидатите, заяви Румяна Сидерова - зам.-председател на комисията, която следеше за изрядността на вота.

Нинова даде вота си в СИК 1 на район "Оборище", а Кирил Добрев - в клуба на социалистите в Нови Искър. Гласове в надпреварата се зачитат и за другите двама кандидати - Валери Жаблянов и Красимир Янков, но самите те превърнаха участието си във фиктивно, след като призоваха своите поддръжници да не участват в избора. Целта им е резултатите да бъдат обявени за невалидни и така да се спре опороченият от съмнение за фалшификации опит за пряк избор на председател.

Подобни мотиви посочи и друг кандидат, който се оттегли - Георги Тодоров.

"Нинова стоически отстоя, като нито се предаде, нито се продаде. Устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока", пишат от пресцентъра ѝ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе