Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова най-харесвана за нов лидер на БСП

Нинова най-харесвана за нов лидер на БСП

Левият електорат предпочита Корнелия Нинова за лидер на БСП. Експресен сондаж на "Галъп"сочи, че социалистката се радва на най-голяма подкрепа. Проучването се провежда близо два месеци преди конгреса на червените, на който ще се избира председател на партията.

В момента структурите в страната издигат своите номинации. Социолозите уточняват, че на отворения въпрос кой е подходящ за лидер на партията половината от запитаните гласоподаватели не могли да отговорят.

„Сергей Станишев също запазва добри позиции сред настроенията на левия електорат. В закрит въпрос за избор между наличните кандидатури 60% отбелязват Нинова, а останалите се разпределят между другите кандидатури за момента" съобщават още от агенцията. Респондентите посочили нуждата от промяна в лявата политическа ниша.

Само 6% от избирателите в лявото въобще не виждат такава необходимост, докато повече от половината се изказват в полза на цялостна промяна в начина, по който се управлява партията.

Привържениците на БСП са разделени по въпроса дали посоката столетницата в момента е правилна, но все пак положителните оценка преобладават – те се споделят в 50% от случаите срещу 41% негативни оценки.

Твърдите привърженици в по-голяма степен са склонни да смятат, че БСП би се справила по-добре от ГЕРБ във властта – 57% от тях смятат така, докато 37% са на обратното мнение. В по-широката ниша обаче мненията са на практика поделени по равно - 47% срещу 46%. Половината запитани смятат, че в момента БСП е в изолация.

2/3 от респондентите подкрепят идеята за обща кандидатура на БСП и АБВ за президентските избори.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе