Извънредни новини

Неймар е новият Фиго

Неймар е новият Фиго

"Реал" краде нападателя със сделка за Е400 млн.

Бен ХЕЙУЪРД,
Goal.com

Слуховете не отшумяват. Все още засегнат, че изпусна Неймар през 2013 г., президентът на "Реал" Флорентино Перес и сега е готов да го привлече. И независимо че бразилецът се чувства перфектно на "Ноу камп", каталунците трябва да внимават да не го изпуснат. На мача с "Атлетик" публиката опъна плакат: "Флорентино, Неймар не е Фиго" - намек за първата мегапокупка на Перес през 2000 г. Тогава нещата бяха различни - тогава "Реал" беше победител в Шампионската лига, докато сега това е "Барса". Но на Неймар беше обещан нов съблазнителен договор, а клубът е финансово ограничен и не може да плати обещаните 20 млн. евро годишно, без да наруши финансовия феърплей.

От Мадрид наблюдават ситуацията с интерес. В края на двубоя публиката скандира "Неймар, остани". А след мача вицепрезидентът Жорди Местре беше атакуван с въпроса за бъдещето на бразилеца. "На мен той ми изглежда много щастлив, отвърна босът. - Тук той печели титли и неотдавна беше един от претендентите за Златната топка. Не вижда причина да напуска. Засега не сме получавали никаква оферта от "Реал". Не знам дали ще направят такава за него, но съм убеден, че привържениците на красивия футбол оценяват Неймар. Той е доволен тук и го демонстрира."

Неймар беше част от състава, спечелил требъл миналата година и рано или късно ще спечели Златната топка, може би дори още догодина. А през този сезон е играчът с най-много асистенции и би било непростимо, ако "Барселона" го изпусне. Особено ако накрая отиде в "Реал".

Според испански медии Флорентино Перес е готов да плати клаузата за освобождаване на Неймар в размер на 190 млн. евро и му предлага годишна заплата от фамозните 35 млн. евро. Това е два пъти повече от парите, които получава сега. Отделно клубът е готов да изплати на баща му 30 милиона, така че общата сума, която "Реал" е готов да хвърли за евентуалния 5-годишен престой на нападателя на "Бернабеу", е 400 млн. евро. Според източник от "Реал" информацията е влошила настроението на Кристиано Роналдо. 30-годишната звезда не толкова се страхува от конкуренцията на Неймар, колкото страда от усещането, че времето му в Белия балет изтича.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе