Извънредни новини

"Мтел" купува Висшата лига

Изненадващ нов кандидат се превърна във фаворит за тв правата на Висшата лига на Англия. Според неофициална информация, разпространена от "Спортал", "Мтел" е решил да се включи в наддаването за прякото излъчване на мачовете от най-популярното национално първенство в света.

Телекомуникационната компания, която вече има собствен пакет за кабелна телевизия, вече преговаряла с International Management Group (IMG), която препродава правата на английския шампионат. Иначе собственици на картината са "Скай" и "Би Ти", които миналата пролет платиха рекордните 6,46 млрд. евро за периода 2016-2019 г., или по 2,15 млн. евро на сезон - скок със 71% в цената спрямо цената по предишния договор. Така средната цена на мач от Премиършип достигна 12,8 млн. евро.

При успех в преговорите "Мтел" ще изкопчи от "едно от традиционно най-гледаните събития от "Нова броудкастинг груп", част от което в момента тече по платения канал на компанията "Диема спорт". От телекома нито потвърдиха, нито отрекоха новината пред "Стандарт".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе