Извънредни новини

И младежите се опънаха на Петев

И младежите се опънаха на Петев

Младежкият национален отбор се оказа поредното трудно препятствие пред Ивайло Петев и компания. Тимът на Антони Здравков пусна 1:1 на мъжете, след като поведе още в 14-ата минута. Точен бе Александър Василев от "Лудогорец". Представителният отбор на България бе отсрамен от Николай Димитров. Хичо вкара за 1:1 в 41-ата минута. За нещо повече обаче нямаше сили, нищо че младежите ден по-рано бяха изиграли още една контрола - 2:0 над "Ботев" (Пд).

"Ще запазя за себе си дали съм доволен от контролата. Изключително ползотворен лагер. Това ми даде възможност да видя някои футболисти, които не са викани до момента. В контролата имаше и добри, и лоши моменти, и доста брак. Аз не съм очаквал чудеса. Трябва да се работи повече в клубовете, да развиват потенциала на играчите си. Някои трябва да се коригират. "Когато защитаваш държавата си, нужно е да даваш всичко от себе си", коментира след срещата Ивайло Петев. Той похвали младежите "Времето е пред нас, дано всеки от тях да развива потенциала си. Заслужиха си и те да бъдат викани".

Селекционерът обяви, че е предпочел мач с младоците пред среща с Грузия или Молдова, но пък е готов да се хвърли в турне в Азия в началото на следващата година, което едва ли ще се хареса на клубовете. "Не искам да коментирам "Литекс". Гледах повиквателните през последните години - винаги се е действало така. Приемам действието им не като неуважение към мен, а към националния отбор", завърши Петев. В същото време националите до 19 години взеха трудна победа с 2:1 над Люксембург в квалификацията в Кипър. Полша пък размаза домакините с 3:0 и поведе убедително в групата. Следващият мач на нашите е с кипърците, които до сега нямат точка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе