Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Външният министър Екатерина Захариева започва посещение в САЩ

Външният министър Екатерина Захариева започва посещение в САЩ

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева започва днес посещение в САЩ по покана на американския държавен секретар Майкъл Помпейо. В неделя първият ни дипломат ще се срещне с представители на българската общност във Вашингтон.

Захариева и Помпейо ще обсъдят на среща в понеделник въпроси от двустранен, регионален и глобален интерес, посочват от външното ведомство.

Във Вашингтон Захариева ще разговаря още със съветника на президента Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън. Програмата включва и срещи с изпълнителния вицепрезидент на Международния републикански институт Джуди Ван Рест, както и с регионалния директор за Централна и Източна Европа в Националния демократически институт Робърт Бенджамин.

В края на септември в Ню Йорк на среща с държавния секретар на Съединените щати Майк Помпейо премиерът Бойко Борисов препотвърди стратегическото партньорство между София и Вашингтон и посочи, че страната ни би оценила високо подкрепата на Вашингтон за реализацията на газовия разпределителен център на територията на България като елемент от либерализирания газов пазар на Европа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе