Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Искра Михайлова: Борисов носи не кошница, а списък

Искра Михайлова: Борисов носи не кошница, а списък

 

Премиерът Борисов ще се върне в България от срещата на върха в Брюксел не с пълна кошница, а с дълъг списък от изисквания към страната. Това заяви евродепутатът Искра Михайлова по Канал 3. Тя добави, че Европа очаква от нас изработване на национален план за икономическо възстановяване на страната, приоритети по Зелената европейска сделка. За съжаление ние, в ДПС, не виждаме никакви сигнали, че България се готви да изпълни тези изисквания, които са условие за получаването на европейските пари, добави Михайлова. 

Тя коментира и дали министрите, с поискани оставки от Борисов, са избирани от ДПС. Да припомням ли, че Владислав Горанов е бил финансов министър не само в един кабинет на Борисов, попита тя и добави, че ако в някой момент Движението е подкрепило някой министър, това е било само ако действията му са отговаряли на приоритетите на партията на Доган.

Още от началото на това правителството, заявяваме, че то е вредно, защото има механично-аритметично събрано мнозинство и няма обща визия за развитието. Тя потвърди, че ГЕРБ и ДПС са имали приблизително еднаква програма, но разликата, е че кабинетът на Борисов не се е справил с реализацията. Затова и ДПС ще подкрепят вота на недоверие. Според нея това аритметично мнозинство ще оцелее във вота, но това не означава, че ще може да създава визия и да реализира програмата си.

По отношение на взетото решение за студения резерв на страната, Михайлова заяви:

„Ако едно неуспешно пътуване с лодка до „Росенец“ довежда до такива важни решения за енергетиката и то в период на криза и в период на генерален преход на енергийните мощности, в който България трябва да защитава енергийната си стратетия в Европа, няма нужда дори от протести. Това даже е страшно“, заяви Михайлова.

Тя направи и коментар за президента:

„Полетите на Радев са доста далеч от моите интереси, но когато има разминаване на желанието, възможностите и най-вече доколко те могат да се осъществят , то тогава полетите стават с восъчни крила“, заяви евродепутатът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе