Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Бинев и Михайлов си стиснаха ръце пред Кралев

Бинев и Михайлов си стиснаха ръце пред Кралев

Слави Бинев и Росен Михайлов си стиснаха ръцете за таекуондото пред мен. БФ Таекуондо WTF ще проведе ново Общо събрание за избор на председател и Управителен съвет на 11 април 2016 г. Това съобщи министърът на спорта Красен Кралев на своята Фейсбук страница. Целта на новото Общо събрание е да бъде проведен нов избор за ръководство на федерацията, който ще бъде признат от всички страни.

Те трябва да се обединят, въпреки различните си виждания, в името на развитието на таекуондото в България. Не трябва да се нарушава подготовката на състезателите и да се пречи на развитието им.

„За мен е важно на 19 май, когато е следващото европейско първенство по таекуондо, да бъдем обединени, да покажем високо ниво и да завоюваме медали", каза на срещата Слави Бинев. Росен Михайлов също изрази готовност за решаване на проблемите във федерацията, и заяви, че осигуряването на нормални условия за подготовка на нашите състезатели са приоритетни за него и в името на бъдещето на федерацията е готов да работят съвместно с Бинев.

За 2016 г. Българска федерация по таекуондо WTF получава от Министерството на младежта и спорта финансиране в размер на 235 000 лв. Договорът между министерството и федерацията обаче не беше подписан, заради вътрешни проблеми във федерацията. На Общо събрание на БФ таекуондо на 15 юли 2015 г. беше избран нов председател, но поради подадена жалба срещу избора му той все още няма регистрация в съда.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе