Извънредни новини

Мегасблъсъци в Шампионска лига тази вечер

Мегасблъсъци в Шампионска лига тази вечер

Повторението на финала от 2006 г. - "Арсенал" - "Барселона"

Отобрът на "Арсенал" ще се изправи срещу невероятния тим на "Барселона" в първи осминафинален сблъсък от турнира Шампионска лига. Мегасблъсъкът ще е тази вечер от 21,45 часа на стадион „Емиратс" в Лондон, а рефер на ключовия сблъсък е Джунеит Чакър от Турция.

В тима на домакините се завръщат три от ключовите фигури за „артилеристите" - Месут Йозил, Аарън Рамзи и Петър Чех, които получиха почивка през уикенда и не взеха участие в мача на "Арсенал" за ФА Къп срещу Хъл Сити.

Наставникът на "Барселона" Луис Енрике пък ще може да разчита на Жерар Пике, който също не игра през уикенда, както и Серхио Бускетс, който се завръща от наказание.

„Каталунците" пристигат в Англия със завидно самочувствие. Тимът на Енрике няма загуба в последните си 32 мача, а в 13 от последните 14, испанците имат само победи.

Освен да постигнат добър резултат в първия мач, Арсен Венгер и Компания ще се опитат да счупят каръка срещу испанския колос. До този момент двата тима са излизали един срещу друг два пъти в елиминационната фаза на турнира, като и в двата случая "Барселона" е излизал победител. През 2006 година "Арсенал" и "Барса" играха финал в надрепварата, като и тогава „каталунците" ликуваха.

Вероятни състави:

"Арсенал": Чех, Бейерин, Мертезакер, Кошчелни, Монреал, Рамзи, Коклен, Уолкът, Йозил, Санчес, Жиру

Застрашени от наказание при жълт картон: Йозил, Жиру, Кембъл

"Барселона": Тер Стеген, Дани Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар

Застрашени от наказание при жълт картон: Пике

Първенецът на Италия срещу шампиона на Германия

"Ювентус" посреща германския първенец "Байерн Мюнхен" в един от най-интересните осминафинални сблъсъци от Шампионската лига. Първият мач между двата тима е тази вечер от 21,45 часа в Торино, а тежката задача да ръководи срещата ще има елитният английски рефер Мартин Аткинсън.

Гостите от Германия имат сериозни проблеми в отбрана, като наставникът на тима Пап Гуардиола не може да използва нито един от централните си бранители поради различни причини. Испанецът обаче бе категоричен, че това не го притеснява особено и отборът му ше търси своето на „Ювентус Стейдиъм".

Гуардиола все пак призна, че домакините са най-опасният тим в Европа що се отнася до голове от статични положения. През уикенда Ювентус направи 0:0 при визитата си на Болоня, като по този начин прекъсна забележителната си серия от 13 поредни победи. Байерн пък нямаше проблеми при домакинството си на Дармщадт (3:1).

Двата тима играха един срещу друг през сезон 2012/2013 година, когато във фазата на четвъртфиналите, Байерн записа две победи с по 2:0. Като домакин, тимът на "Ювентус" няма загуба в Европа вече цели 13 мача, като последното поражение у дома за „бианконерите" датира от април 2013, когато губи именно от "Байерн".

Вероятни състави:

"Ювентус": Буфон, Лихтщайнер, Барзали, Бонучи, Евра, Куадрадо, Маркизио, Кедира, Погба, Манджукич, Дибала

Застрашени от наказание при жълт картон: Стураро

Байерн: Нойер, Лам, Кимич, Алаба, Бернат, Алонсо, Тиаго, Робен, Коста, Мюлер, Левандовски

Застрашени от наказание при жълт картон: Боатенг

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе