Извънредни новини

Време за мъже - "Ливърпул" и "Сити" в битка за трофей

Време за мъже -

Отборите на "Ливърпул" и "Манчестър Сити" ще се изправят един срещу друг в люта битка във финала на турнира за Купата на Лигата. Двата тима ще се опитат да завоюват първата голяма купа през сезона в английския футбол. Сблъсъкът ще се състои на митичния "Уембли" и стартира в 18:30 часа българско време.

Мачът е изключително важен и за двамата мениджъри - Юрген Клоп и Мануел Пелегрини. Клопо застана начело на "мърсисайдци" през октомври и към момента "червените" не се представят така както му се иска, но въпреки това имаха няколко проблясъци през сезона. Единият беше убедителната победа именно срещу "Сити" на "Етихад" с 4:1. Ако германецът спечели първия си трофей още в първата година начело на "Ливърпул" със сигурност ще се превърне в легенда за феновете на отбора.

Това пък е последният сезон на Пелегрини начело на "гражданите", а общото мнение на феновете е, че желаят той да си тръгне като победител от "Етихад".

"Ливърпул" премина през Ада, за да стигне до този финал. Отборът на Клоп спечели благодарение на ролетката на дузпите срещу "Карлайл" в третия кръг, преди да премине последователно през "Борнемут" и да разпилее "Саутхемптън" с 6:1, за да се изправи срещу "Стоук Сити" в полуфинала, който спечели пак след изпълнение на дузпи.

"Сити" пък мина през победи над "Съндърланд", "Кристал Палас" и "Хъл" преди успеха над "Евертън" в полуфиналите с общ резултат 4:3.

"Ливърпул" е печелил турнира 8 пъти, което е рекорд за Купата на Лигата. Те държат и друг рекорд в надпреварата - най-много изиграни финали - 12. За последен път "червените" спечелиха купата през 2012 г. "Ман Сити" пък е участвал в четири финала, в които има три победи - през 1970, 1976 и през 2014 срещу "Съндърланд".

И двата отбора имаха европейски мачове през седмицата. Сити победи комфортно "Динамо Киев" като гост с 3:1 в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига, докато Ливърпул отстрани Аугсбург в "Лига Европа" след 1:0 на "Анфийлд".

Феновете на "Ливърпул" са подготвили страхотна хореография за финала. Очаква се мозайка You'll never walk alone (Никога няма да вървиш сам) да краси "Уембли". Те са подготвили и много бантери и знамена, които носят навсякъде със своя любим тим.

Очакванията са Вилфрид Бони и Хесус Навас да се завърнат в състава на Сити, както и защитникът Елиаким Мангала, който не е играл от началото на януари. И тримата тренираха на пълни обороти в петък и Пелегрини ще може да ги използва. Това се отнася и за Рахийм Стърлинг и Бакари Саня, а под въпрос е капитанът Венсан Компани. На вратата ще започне Уили Кабайеро.

Халфовете на "Ливърпул" Адам Лалана и Джо Алън, както и защитникът Мартин Шкъртел се завърнаха към тренировъчния процес на тима, но надали ще вземат участие в мача на "Уембли". Възстановен от болест е Деян Ловрен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе