Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Марешки желае над 1,5% за коалицията на Воля

Марешки желае над 1,5% за коалицията на Воля

Българският национален интерес и защитата на интересите на всеки един български граждани стоят на първо място в програмата на предизборна коалиция „Воля - българските родолюбци“, каза в предаването „Неделя 150“ по БНР Веселин Марешки - лидерът на „Воля“.

В коалицията влизат четири формации - „Воля“, Народна партия „Свобода и достойнство“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и партия „Обединена социалдемокрация“.

"Ние искаме богата България в богата Европа, а не второ и трето качество българи, консумиращи храни второ и трето качество, Европа не може да бъде богата и силна, ако има такива феодални държави, които натискат копчето и се обявяват според това какво е мнението на техните господари от чужбина, това е и мнението на българските политици. Ние искаме български политици, които да защитават българският национален интерес. Нашите партньори от Франция и Италия искат точно това“, каза лидерът на Воля.

Тази програма би трябвало да бъде програмата на всеки български родолюбец, трябва да бъде първа точка и на всяка една формация, посочи още Марешки.

“Защитата на интереса на българските граждани, а не на чуждите фирми, в който ние да изхарчим милиарди, за да вдигнем пенсиите в другите държави. Това ние поставяме на първо място в нашата коалиция. Тя е единствената, която, тя ще има собствени партийни, частни интереси, но български национален интерес ще бъде поставен на първо място, докато в нашите конкуренти на първо място е поставен частният и партийният интерес“, коментира още той по програмата на коалицията.

“Първо Марин Льо Пен, Матео Салвини и всички останали наши партньори припознаха мен и формацията “Воля“ за истинската българска патриотична формация. Второто на основния ви въпрос “българското родолюбие, желанието на всяка една нация да постави решаването най-накрая на въпросите, които са ежедневни за българина на първо място.“ Българският родолюбец той не е ляв, десен, среден, червен, зелен, млад или стар, отговори той на въпрос какво обединява такива разнопосочни партии.

На евроизборите всеки един резултат над процент и половина за коалицията, който в момента посочват като възможен социолозите, би бил огромен успех, каза още Марешки, но допълни:

"Аз съм сигурен, че ние ще имаме минимум един представител. Идеята на коалицията е  да се представи по-добре и дай Боже да станем втори и трети европредставител, но не толкова, за да оправим семейният бюджет на някой човечец, а за да може наистина да отидат истински и родолюбиви хора в Европейският парламент, които да се борят за България".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе