Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Манолова дава преференциите на КС

Манолова дава преференциите на КС

Мая Манолова дава преференциите на Конституционния съд. Омбудсманът ще сезира магистратите веднага след като приетите след полунощ срещу петък поправки  Изборния кодекс бъдат обнародвани.

ВИЖ ОЩЕ: Вдигнаха прага на преференциите

Грубо посегателство върху правата на българските граждани нарече вдигнатия праг на преференциите Манолова в кулоарите на парламента.

"Отнемат правото на българите да гласуват за личности, което право те поискаха с референдума през 2015 г. Преференцията вече става абсолютно безсмислена. Това е все едно да искаш да си купиш хляб, но той да струва 130 хил. лв.", скочи Манолова. И продължи:
"130 000 гласа са нужни за разместване на листата, което е ясно, че няма как да се случи". Юристката нарече абсурд решения на ЦИК да се обжалват в местни административни съдилища.

ВИЖ ОЩЕ: Машинно гласуване - след местния вот

"Нарушават се основни конституционни принципи и затова заедно с моя екип вече работим по конституционна жалба, защото няма как да остана безразлична към посегателството към българските граждани. Това е 13-та поправка на Изборния кодекс и всяка следваща отнема още и още права", обобщи Манолова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе