Извънредни новини

"Лудогорец": Ще бием за България

София. "Столичани, може и да не сте фенове на "Лудогорец", но нашите успехи са за цяла България, надяваме се на искрената ви подкрепа." Това призова треньорът на "орлите" Стойчо Стоев часове преди битката с "Динамо".

Срещата, която може да превърне шампиона на България във фаворит за спечелване на Група В от Лига Европа, е в сряда от 22,05 ч. на стадион "Васил Левски". Както е известно, 20% от всеки продаден билет отиват за закупуването на техника за детското отделение на столична клиника.

"Очаквам да се представим добре. Мачът е ключов, защото може да ни даде спокойствие за оставащите четири. Ще вдигне и шансовете ни за излизане от групата. Няма да е леко, не бива да се заблуждаваме. Хърватите са си направили сметката, че при загуба шансовете са им минимални. Вярвам на момчетата си! Знам, че ще се справят със задачата си и ще спечелят. Не знам как се играе за 1 точка, а само за победа", продължи спецът.

В сряда тимът от Разград пристигна в столицата в доста добро настроение. "Лудогорец" направи тонизираща тренировка, а вечерта благодетелите на тима Кирил и Георги Домусчиеви допълнително надъхаха играчите за бой. Остава само и публиката да бъде на мястото - трибуните, за да натрием носа на надменните хървати.

"Тактиката ще реши срещата. Надявам се да бъдем концентрирани и агресивни. Не ме интересува кой е фаворит в букмейкърските къщи, нито пред медиите. Важното е да си свършим работата на терена. Много добре сме разучили съперниците. Лично аз им гледах четири мача, а играчите - 2. Няма да излезем с мисълта за реваншизъм. Той не е удачен, когато търсиш трите точки. Няма да се поддадем на емоции", завърши Стоев.

Столична община даде своя дан за каузата. Тя обяви, че метрото ще работи с удължено време, за да може феновете спокойно да се приберат от стадиона. Същото важи и за автобусния транспорт около съоръжението. "Ще има достатъчно мотриси и рейсове, за да няма блъсканици", гарантира кметът Йорданка Фандъкова. Така ще бъде и на 28 ноември, когато "Лудогорец" приема ПСВ.

Метеоролозите пък са категорични: "Дъжд няма да има, така че спокойно може да гледате мача от трибуните".

Лекари направили чудо със Стоянов

Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов е напълно възстановен от контузията си и ще пази на вратата на "Лудогорец" срещу "Динамо" (Загреб). Той разкри, че очаква тежък мач, но и победа за българския шампион.

"Благодаря на хората от болницата в Разград, реагираха на момента и заради тях ще играя срещу хърватите. Напълно готов съм за 90-те минути. Моментът е възлов, можем да постигнем важна победа. Надявам се да дойдат повече хора на стадиона, за да можем да ги зарадваме", каза Стоянов. Той сподели още, че разградчани познават много добре съперника си. "Имат някои добри футболисти като Жуниор Фернандес и един алжирец. Но мисля, че ние можем да ги преодолеем. Все пак "Динамо" е от доста години в Европа и няма да ни бъде лесно", добави Стоянов.

Шампионите ни дърпат нагоре в ранглистата

България се изкачи с едно място в клубната ранглиста на УЕФА и вече е 27-а, което значи, че и през 2014 г. ще имаме 4 отбора в турнирите. Те обаче отново ще почват още от първи и втори предварителен кръг. Слабите резултати на родните през последните години ни извади от Топ 20, където пропускахме мачовете от най-ниското ниво в Лига Европа.

С изключителна заслуга България да спре стремителното си пропаданe са успехите на "Лудогорец" този сезон. Шампионите обаче ще трябва да продължат с победите, за да го заличат, и слабите коефициенти от сезони 2011/12 и 2012/13 обаче тепърва ще дават отражение на мястото ни в ранглистата.

Миска ще вика за "орлите"

на стадион "Васил Левски", научи "Стандарт". Става въпрос за Тереза Райкова, която е талисман на националния отбор. Красавицата обеща да се облече топло, за да не измръзне, но заяви, че единственото, което ще я стопли, е победа над "Динамо".

"Много ми харесват "Лудогорец". Вярвам, че ще спечелим", каза Тереза. На трибуните на националния стадион се очакват и още много популярни личности от политика и бизнеса. Всички те ще викат за разградчани.

Самолетна прокоба удари хърватите

Самолетна драма преживя "Динамо" З на път за София. Тимът трябваше да пристигне към 13,20 ч. Самолетът на отбора трябваше да мине през Любляна, за да хване по-лек откъм облачност въздушен канал. Вместо това хърватите се приземиха принудително в словенската столица заради техническа неизправност в моторите на самолета. След над 3 часа чакане в Любляна хърватите все пак излетяха и кацнаха в София около 17 ч.

Драмата все пак не попречи на програмата на "Динамо". Тимът успя да проведе официалната си тренировка на ст. "Васил Левски" и брифинга си. Интересното е, че неприятностите пък идват само ден след като на клубния сайт се появи ретро за гостуването на "Перуджа" през 1979 г. за мач от съшия турнир (б.р. Купата на УЕФА). Тогава самолетът на хърватите каца по нос на летището в Рим. За щастие пострадали няма.

Съсипани сме, проплака Мамич

"Нищо не можем да направим, за да спрем тези хора", отсече баш босът на "Динамо" Здравко Мамич по повод заплахите от ново наказание заради феновете. "Явно има единици, които не искат да ни гледат в Европа. Безпомощни сме. Тези хора ни травмират!", продължи в този тон Мамич.

Той изневери на дадения обет и тегли дълга реч на играчите преди отпътуването за София. "Какво им казах? Първо, че трябва да бъдем единни. След това, че носят огромна отговорност към клуба, себе си, запалянковците и семействата си. Няма какво да се лъжем. В София мен ме устройва само победа! Познаваме се с тях, имаме закачка, така ще търсим само успеха. Знаем, че само така ще имаме шансове да изпълним целта си - да посрещнем пролетта в Европа", допълни култовият футболен началник.

"Отиваме да победим. Подготовката ни в последните дни бе насочена в тази посока. Искаме да завършим на едно от челните две места в групата. "Лудогорец" го познаваме добре. Все още в двата състава има пет или шест души, които са играли един срещу друг през миналото лято. Знаем стилът им, качествата им. Сериозен отбор. Изхвърлиха "Партизан", биха ПСВ, имат амбициите да са лидер в групата. Напрежението? Както винаги. Този път обаче ще ни трябва повече характер", обяви треньорът Бранко Иванкович.

Халф отпадна в последния момент

за гостуването на "Лудогорец". Домагой Антолич има стомашно разстройство и изобщо не се качи в самолета на "Динамо" З. Освен това Антолич е измъчван и от висока температура. В групата не са още Леко, Рукавина, Калушич.

100 хървати идват с рейсове

за мача с "Лудогорец". Привържениците са тръгнали рано тази сутрин и ще пристигнат направо на ст. "Васил Левски". Останалите стотина фенове ще дойдат със самолет. Всички привърженици, които се чакат за мача, са само такива, които имат абонаментни карти за всички мачове на хърватския шампион, разкриха пред "Стандарт" колеги от местните медии.

ФИФА наказа Шимунич

да не играе два мача за националния отбор на Хърватия. Футболистът на "Динамо" З бе изгонен за безумно влизане в края на мача от световните квалификации със Сърбия (1:1) миналия месец. Йосип ще пропусне мачовете с Белгия и Шотландия, които са решаващи за класирането на Хърватия. В същото време ФИФА санкционира Сръбската футболна асоциация с 45 хил. евро заради факлите и чупенето на седалки по време на съдия двубой.

СЪСТАВИТЕ:

"ЛУДОГОРЕЦ"
21. Вл. Стоянов
20. Шоко
4. Мантула
5. Барт
25. Й. Минев
18. Дяков
23. Златински
84. Марселиньо
93. Мисиджан
8. Ешпиньо
9. Безяк

Резерви
91. Чворович
7. Александров
11. Кишада
14. Бургзорг
27. Моци
73. Ив. Стоянов
17. Абало

треньор
Стойчо Стоев

"ДИНАМО"
12. Зеленика
6. Пинто
5. Шимунович
4. Шимунич
19. Пиварич
7. Адеми
77. Брозович
31. Саре
8. Антолич
17. Хюсеинович
20. Памич

Резерви
29. Сандомерски
21. Бекири
28 Халилович
23. Лима
11. Фернандес
10. Самир
90. Чоп

треньор
Бранко Иванкович

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе