Извънредни новини

"Лудогорец": Мачът на живота ни!

"Орлите" зарадваха десетки деца и фенки, 100 лева за оригинална фланелка

В сряда е мачът на живота ни! Около това мнение се обединиха футболистите на "Лудогорец" преди сблъсъка с "Реал" М в Шампионската лига. Мачът е тази сряда на "Васил Левски". Вратарят Владо Стоянов, капитанът Светльо Дяков, Марселиньо, Козмин Моци и Жуниор Кайсара дадоха автографи и се снимаха с феновете в спортен магазин в столичния мол "Парадайс". Петимата асове обърнаха внимание на над 100 привърженици с зелени шалчета. "Това ще е най-хубавият мач в кариерата ми. Дори на живота ми. Вече всички мисли са насочени към "Реал" М", каза вратарят Стоянов. "Все пак не се всеки ден се играе с "Реал". За мен това е мечтата - да играя срещу настоящия европейски шампион. Наистина, всички са доста позитивни и се надяваме да зарадваме хората, които ще дойдат на стадиона, допълни националът, "Често казано не знам как ще спираме Роналдо още. Трябва защитниците да кажат. Дано да не се налага да се намесвам аз. Еуфорията е преди мача. Видяхте и срещу "Ливърпул", че момчетата играха много добре. Стояха стабилно. Смятам, че така ще бъде и срещу "Реал". Еуфорията ще бъде забравена за 90 минути и всеки ще е максимално концентриран за мача. Да се надяваме, че "Реал" са си вкарали головете в последните мачове и срещу нас да не са толкова продуктивни. Дано Роналдо да няма ден", допълни Стоянов.

Капитанът Светльо Дяков също бе много развълнуван. "Няма какво да се лъжем, това е най-добрият отбор. Ние просто трябва да излезем спокойни и да играем нашата си игра. Пък каквото стане. "Реал" М има страхотни футболисти. Повярвайте ми, когато идва "Кралският клуб", всеки е готов. Дори контузените искат да играят. Имаме силите и възможностите да тичаме и да се борим 90 минути. Ще играя срещу Лука Модрич в сряда, а после евентуално и за националния отбор. Дано стане така, че го бия два пъти. След мача искам да си разменя фланелката с него", допълни Дяков. Халфът Марселиньо също призна за сбъдната мечта. "Голям мач! "Реал" М идва. Голям момент за кариерите ни. Голям момент за живота ни. Това е нашият шанс. Ние трябва просто да влезем и да играем.

След мача с "Реал" имаме и мач срещу "Славия", който трябва да вземем. Но този двубои с "белите" е мечтан. Кристиано сигурно си мисли, че трябва да ни вкара поне 3-4 гола. Но ние сме безстрашни. Фен съм на "Барселона" - да, така че това е още един важен двубои за мен.

Иначе героят от мача срещу "Стяуа" Козмен Моци бе най-търсеният за автографи. Румънецът не отказа нито една снимка, но не пожела да говори. "Станах световен рекордьор по интервюта", каза с усмивка Моци.

Около мястото за даване на автографи бяха наредени фланелки, гащета, анцузи и шалчета на "орлите". Тениската на "зелените" струваше 100 лв., а късите панталонки - 60.

Петима дразниха шампионите

Петима фена дразниха футболистите на "Лудогорец" по време раздаването на автографи в столичния мол вчера. Привърженици на "Левски" нахлуха в спортния магазин и отдалеч започнаха да се заяждат с играчите на шампионите. "Пожелаваме ти още много пъти да вадиш топката от мрежата си", викаха те към вратаря Владо Стоянов. За радост до спречквания не се стигна, след като феновете си тръгнаха доброволно. Играчите на "орлите" не им обърнаха внимание и продължиха да си правят снимки с дошлите почитатели. Появи се и фен с тениска на "Левски", които изгледа цялото събитие от страни. Той не бе с другите привърженици и не каза и дума. "Не са отминали страстите от този мач. Но ние трябва да продължим напред", коментира капитанът Светльо Дяков. "Случва се да загубим. Не сме свикнали", допълни той.

На 90% сме готови, хвалят се от клуба

"Лудогорец" е почти готов с организацията около мача с "Реал" М. "На 90% всичко е направено по изискванията на УЕФА. Остават само няколко малки козметични промени", обяви изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев. "Надяваме се, че няма да има недоразумения. Вложихме много усилия за този мач. Дано всичко това се върне с една хубава игра и добър резултат", допълни шефът.

Ястреба нареди победа в София

Легендарният нападател на "Реал" и настоящ директор в клуба Емилио Бутрагеньо - Ястреба нареди задължителна победа в мача от Шампионската лига срещу "Лудогорец" в София. Защитаващият титлата си от миналия сезон тим на Карло Анчелоти гостува на "Васил Левски" в сряда. "Белите" размазаха 5:1 швейцарския "Базел" в първия мач от групите. "Мислим само за едно и това е победата. За тях (б.р. "Лудогорец") мачът срещу "Реал" е голямо събитие. Но ние трябва да спечелим, защото нови три точки ще ни дадат възможност да се класираме напред възможно най-скоро, което е нашата цел. Мисля, че отборът играе все по-добре, има настроение. Трябва да продължим по тази възходяща линия", коментира 51-годишният Бутрагеньо.

За гостуването в София се очаква на вратата да застане капитанът Икер Касияс, който направи силен мач при съботната победа с 2:0 над "Виляреал" като гост в Примера дивисион. "Трябва да спечелим в България, защото така ще направим голяма крачка към класиране напред още преди мачовете с "Ливърпул", коментира Касиляс. Той не е притеснен от ротациите, които прави Анчелоти на вратарския пост. "Те са интересни, така ние с Кейлор сме нащрек през цялото време и нямаме никаква възможност за отпускане", каза още легендата на мадридчани.

"Реал" ще гостува в София в страховита серия от четири поредни победи във всички турнири, в която тимът отбеляза стряскащите 20 гола.

Вчера тимът не си позволи и грам отпускане, като направи сутрешна тренировка. Всички приветстваха с овации завръщането на Пепе, който лекуваше контузия. Доброто настроение след успеха над "Виляреал" беше видимо. Краткото занимание завърши с шутове на нападателите.

Роналдо отвя Меси и Неймар

Макарри на 29 години, Роналдо прави най-силния си старт в испанското първенство. Португалецът заби 10 гола в 5 мача за "Реал" (в един не игра). Това означава, че Кристиано се разписва средно на всеки изиграни 36 минути. Втори след машината е бразилецът Неймар. Асът вкарва за "Барселона" на всеки 48 минути, прекарани на терена. Тройката допълва Лео Меси. Аржентинецът бележи средно на 108 минути, но има впечатляващите 7 асистенции от старта на шампионата.

Сам Роналдо бие по голове 15 от отборите, играещи в елита. Над 10 гола са отбелязали само "Барселона", "Валенсия", "Атлетико" М и "Селта". "Райо Валекано" има точно колкото и португалеца. Досега Роналдо не е вкарвал 10 гола в първите 6 кръга на "Реал". Предните два сезона бележеше по 7. Преди това стартира с едва три, но в следващите три срещи набута цели осем попадения.

Анчелоти с трима в атака

и срещу "Лудогорец". Треньорът заяви след успеха срещу "Виляреал", че схемата 4-3-3 е най-удачна за "Реал" с Гарет Бейл като титуляр.

Треньорът похвали специално Бензема и Икер Касиляс. "Понякога по-важен е пасът, а този на Карим към Роналдо реши мача", сподели италианското светило, "Страхотно е за Икер, че отново записа "суха мрежа". Но най-важното е, че взехме изключително тежко гостуване. "Виляреал" ни затрудни".

Дани Абало: Гаджето ми е фен на Касиляс

Дани Абало е сред най-постоянните играчи на "Лудогорец", вкара не един и два важни гола. Последния срещу "Ливърпул" за малко да донесе историческа първа точка в Шампионската лига. Ето какво каза испанският халф пред "Стандарт".

- Дани, никога досега не си играл срещу "Реал". Сега имаш тази уникална възможност, тъй като играеш в България, в екипа на "Лудогорец". Какво е чувството?

- Доволен, най-вече защото мачът ще е в рамките на Шампионската лига. Изключително доволен съм.

- Освен че е настоящ шампион, "Реал" е и отбор от родината ти. Така че това не е само мач от Шампионската лига?

- Да, "Реал" наистина е велик клуб и определено ми харесва, че ще можем да се изправим срещу такъв отбор. Но ние гледаме на предстоящия двубой като на още един мач и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си, за да видим дали сме способни да направим нещо добро. Знаем, че ще бъде нещо историческо за "Лудогорец".

- Втора година играеш в България. Кое ти беше най-трудно, когато дойде?

- Първите три месеца не разбирах нищо, не можех да комуникирам със съотборниците си. За мен това беше най-трудното. Но вярвам, че то мина и съм натрупал добър опит.

- Сигурно си научил и малко български?

- Да, поне основните неща. Все още не достатъчно, за да проведа разговор с някого, но най-основното, свързано с футбола - да. Вече мога да имам добър контакт със съотборниците си.

- Сигурно ти е било в помощ за комуникацията това, че в "Лудогорец" има двама испански помощник-треньори?

- Определено да. Така можех да разбирам наставленията на тренировките, да знам какво се иска от мен. И разбира се хубаво е, че имам и португалски и бразилски колеги, както и колумбиец.

- Поддържаш ли контакти с други играчи от Испания или Латинска Америка, които играят в други български отбори?

- Да, с тези, които играят в ЦСКА. С двамата испанци в "Левски" още не се бях засичал до преди мача в събота.

- Обмисляш ли да играеш отново в Испания, когато изтече контрактът ти с "Лудогорец"?

- И преди съм казвал, че бих се радвал да играя в Примера дивисион. Но имам договор с "Лудогорец" и мислите ми са единствено насочени към клуба, в който играя.

- Кои са силните страни на "Лудогорец"?

- Смятам, че сме изградили добър синхрон в играта ни заедно. Това е основата на тима. Играем с мисълта, че сме един екип. И това е най-важното. Работим заедно като един и това се забелязва на терените.

- Ще си размениш ли фланелката с някого от "Реал"?

- Да, ще се опитам да си я разменя с някого. С когото успея.

- Все пак нямаш ли някой фаворит?

- Да, харесват ми Серхио Рамос, Кроос или Бензема. Но приятелката ми харесва Касиляс, така че ще е с някой от тези четиримата, ако успея.

- Гаджето ти е фен на Касиляс?

- Да.

- Тя в България ли е?

- Да, тук е, в България.

- Ако не възразяваш за личния въпрос, тя българка ли е?

- Не, не, не. Не е българка

- Изглежда като сбъдната мечта, да си размениш фланелката с някой от "Реал". На теб как ти се струва?

- Да, разбира се. Когато играех в Испания, мечтаех да играя срещу "Реал" или "Севиля" и да си разменя фланелката с някой от тези велики играчи.

- Един последен въпрос: кой е по-добър - "Барселона" или "Реал" М?

- Хе-хе. Преди няколко години несъмнено бе "Барселона". Но "Реал" успя да направи някои много добри неща и сравнявайки двата отбора, "Реал" е по-добрият отбор.

- Успех срещу "Реал" и дано да успееш да отбележите гол, както срещу "Ливърпул".

- Дано, дано (смее се).

Трудно се настройваме за ШЛ

след мач от българското първенство, обяви треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев. "В мача с "Локомотив" преди двубоя срещу "Стяуа" се получи същата ситуация както и срещу "Левски". Мисля, че няма да се получи повече. Футболистите го знаят. Сега играем срещу "Реал", а после със "Славия". Има и почивка за националните отбори, която ще помогне на играчите да се отърсят психически", каза още той. Дерменджиев отказа да коментира реферите. "Съдията така е видял така е свирил. Не искам да го обвинявам или да вземам отношение. Ние загубихме, защо трябва да се оправдаваме със съдията? Мисля, че добре се справи днес", добави той.

Роджърс развърза Балотели

и му разреши да разгледа нощен Манчестър. Треньорът на "Ливърпул" похвали звездата си за старанието в дербито с "Евертън" (1:1) и му даде малко почивка. Действително Бало се появи по нощните заведения чак в Манчестър, където остана до 3,00 сутринта.

В "Базел" се напиха с бира

преди мача с "Ливърпул" в Шампионската лига. Всички футболисти излязоха след мача срещу "Тюн" от местното първенство, за да полеят Октоберфест. Те откараха до малките часове в заведение. Звездите дори си платиха да им се пуска само поп музика. Въпреки че им беше позволено за излязат за нощта, шефовете и треньорите на "Базел" дръпнаха сериозно конско на играчите. Те се издъниха 1:1 у дома срещу "Тюн".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе