Извънредни новини

"Ливърпул" се вдигна от пепелта и се класира на "Уембли"

Английският гранд "Ливърпул" се класира на финал за Купата на Лигата в Англия. "Мърсисайдци" за пореден път не изневериха на себе си и не стигнаха никак лесно до победата. В реванша срещу "Стоук", играл се на "Анфийлд", "червените" допуснаха загуба в редовното време 0:1. В първия мач между двата отбора "Ливърпул" успя да спечели със същия минимален резултат и така общият резултата от двата мача бе изравнен - 1:1.

Изиграха се продължения, а след това и дузпи. Отборът от града на Бийтълс успя да пречупи своя съперник при изпълнение на 11-метровите наказателни удари и се наложиха с 6:5, като така си осигуриха пътуване до "Уембли". Джо Алън донесе победата, след прецизно изпълнена дузпа, която не остави шанс на вратаря Джак Бътлънд.

Така "Ливърпул" се класира на първия си финал от 2012 година насам, като "мърсисайдци" имат реален шанс да спечелят първия си трофей под ръководството на Юрген Клоп. Те вече чакат противника си в решаващия сблъсък на "Уембли", който ще бъде определен в срещата между Манчестър Сити и Евертън, като "карамелите" имат предимство от 2:1 след първия мач.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе