Извънредни новини

"Ливърпул" свали с 3 шамара "Сити" на земята

"Ливърпул" изнесе истинска футболна лекция на "Манчестър Сити" и успя да го победи с класическото 3:0 на "Анфийлд" в междинен кръг на Висшата лига. По този начин възпитаниците на Юрген Клоп взеха реванш за загубата във финала за Купата на Лигата и то по безапелационен начин. "Мърсисайдци" не спираха да тормозят защитата на гражданите през целия мач, като не оставиха никакъв шанс и на нападението им. 

Дотук в историята на цялото съперничество Сити има само една-едничка победа на този стадион във всички турнири, а в сряда вечер тимът на Мануел Пелегрини дори не беше близо до втората.

В състава на "Ливърпул" отсъстваха звездите на тима Даниел Стъридж и Фелипе Коутиньо, но това не оказа абсолютно никакво влияние върху играта на "червените", които дори изиграха може би най-добрият си мач от началото на сезона. Липсата обаче на Яя Туре в сърцето на халфовата линия на "небесносините" оказа пагубно влияние на тима, защото Емре Джан и Джордън Хендерсън правеха каквото си поискат в центъра и по този начин неутрализира халфовете на "Сити" Фернандиньо и Фернандо.

Адам Лалана откри резултата в 34-ата минута след прецизен далечен удар от над 30 метра в долния ляв ъгъл на Джо Харт. Малко по-късно Джеймс Милнър бе намерен от Фирмино, навлезе в наказателното поле и прати топката покрай Джо Харт. В 56-ата минута при бърза атака Лалана изведе Фирмино сам срещу Харт и бразилецът не пропусна.

"Ливърпул" постигна първа победа на "Анфийлд" в първенството за 2016 г. За "Сити" пък кошмарът на този стадион донесе 13 пореден мач без успех, а третата поредна загуба във Висшата лига ги отдалечи съвсем от битката за титлата.

След тази победа "червените" се доближиха на само 6 точки от заветното четвърто място, което се държи именно от "гражданите". "Ливърпул" има в актива си 41 точки, а "Сити" 47.

И двата отбора имат мач по-малко от останалите в класирането.

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клайн, Туре, Ловрен, Фланаган, Хендерсън, Джан, Милнър, Лалана, Фирмино, Ориги

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Сабалета, Клиши, Компани, Отаменди, Фернандо, Фернандиньо, Навас, Силва, Стърлинг, Агуеро

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе