Извънредни новини

Ливърпул излезе начело в Англия

Ливърпул излезе начело в Англия

Ливърпул. Отборът на Ливърпул се изкачи на първа позиция във временното класиране на Висшата лига в Англия. Мърсисайдци записаха нова победа в шампионата, налагайки се с 3:1 над Кардиф Сити на Анфийлд. За пореден път в основна фигура за „червените" се превърна Луис Суарес, който изведе тима с капитанската лента. Уругваецът отбеляза две от попаденията и асистира на Рахим Стърлинг за третия гол в полза на домакините.

С успеха си Ливърпул събра с точка повече от Арсенал и оглави таблицата.

 Суарес откри резултата на „Анфийлд" след прекрасна атака за „червените" и асистенция на Джордан Хендерсън. Уругваецът разпечата вратата на гостите в 25-ата минута с дар от воле от около 12 метра.

Ливърпул продължи да напада, но Коутиньо нямаше късмет и удари десния страничен стълб. Все пак втория гол в мача падна 42-ата минута, когато Суарес предостави топката на младока Стърлинг, който с лекота прати топката в опразнената врата на гостите.

В последната минута на първата част мърсисайдци направиха нещата класически. Отново Луис Суарес бе точен с техничен удар от границата на наказателното поле.

През втората част домакините значително намалиха оборотите, което даде шанс на Кардиф да атакува по-масирано и опасно. Гостите намалиха в 58-ата минута, когато Джордан Мъч се разписа. Футболистите на Кардиф имаха още няколко шанса, но Симон Миньоле се справи и успя да предотврати нов гол.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе