Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кунева иска обща президентска кандидатура на РБ

Кунева иска обща президентска кандидатура на РБ

"Реформаторският блок би могъл да излъчи обща кандидатура за президент, искрено се надявам на това", обяви вицепремиерът Меглена Кунева в ефира на Нова телевизия. Тя сподели, че след националните съвети на СДС и ДБГ партиите уточнили, че стоят зад идеята за обща номинация на Блока за предстоящите президентски избори.

ДСБ обаче, което е част от РБ, но в опозиция на управлението, още не е излязло с позиция. Кунева застана зад текстовете в антикорупционния закон, който предстои да се разглежда за втори път в Народното събрание. "Корупцията се мери според усещането. Трябва да вземем мерки", убедена е тя.

Кунева защити и текстовете в законопроекта, касаещи реагирането по анонимни сигнали. „Даваме на хората право да гласуват, а когато трябва да им дадем още едно средство в ръцете, за да направим държавата си по-добра, казваме: „Аааа, не! Това са някакви извънземни, които ще дойдат, много лоши хора, които ще започнат да клеветят съседите си". Мисля, че това е абсолютно неправилно", смята вицепремиерът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе