Извънредни новини

Кройф помири "Барса и "Реал"

Кройф помири

Хиляди се струпаха на "Ноу камп", за да отдадат почит на великия Йохан Кройф. Пред специалния кът на покойника се случи чудо: споменът за него събра на едно място непримиримите врагове "Барселона" и "Реал". Прощалната церемония откри президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, а редом с него съболезнованията си изрази и колегата му от Мадрид Флорентино Перес.

"Това са тъжни дни за "Барселона", заяви Бартомеу. - Ние си взехме последно сбогом с Учителя. Кройф остави голямо наследство и направи революция в световния футбол. Невъзможно е да се разбере футболът без него", допълни президентът на каталунците. "Днес е много тъжен ден, допълни го Флорентино. - Има хора, които никога не умират и един от тях е Йохан Кройф. Родени сме в една и съща година и имах щастието да мога да следя неговото развитие и да му се наслаждавам. Някой казват, че е променил "Барселона", но той промени испанския и световния футбол. От "Реал" изпращаме цялата ни подкрепа и любов към неговото семейство и феновете на "Барса". Наследството на Кройф ще е вечно", допълни Перес. Баскетболистът Александър Везенков и съотборниците му от "Барса" също бяха на поклонението и сведоха глави пред великия футболист и треньор.

46 000 на "Амстердам Арена" отдадоха почит на Кройф на контролата Холандия - Франция (2:3) със ставане на крака и аплодисменти в 14-ата минута.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе