Извънредни новини

Кристиано пак чупи рекорди (ОБЗОР от ШЛ)

Кристиано пак чупи рекорди (ОБЗОР от ШЛ)

Португалецът се кара на журналисти, ултраси буйстват в Малмьо с бухалки

Малка стъпка за "Реал", но голяма за Кристиано Роналдо. Така беше определена победата на "Реал" над "Малмьо" с 2:0 като гост. Белия балет вече е с 2 победи и оглави класирането в група А. Златната топка вкара 2-та гола след точни пасове на Иско и Лукас Васкес, и счупи още един рекорд. С гола си в 90-ата минута той събра 67 гола в Шампионската лига и изпревари с един Раул. А по отношение на вечната голмайсторска ранглиста на Кралския клуб предизвика полемики. Според "Марка" той вече е с 324 гола и излиза пред Раул, но според "Ас" и всички останали в момента двамата си делят първото място с по 323 гола. Общо за цялата си кариера Роналдо събра 501 гола, а освен това е играчът, най-често е вкарвал по 2 и повече гола в Шампионската лига - 22 пъти, а Лионел Меси остава с 21. "Страхотно е, че изравних това постижение, заяви Роналдо. - Приятно ми е, че отново се разписах в Швеция (намеква за успешните плейофи за Мондиал 2014, б.р.). Раул ми изпрати есемес с пожелание да вкарам още 300 и аз знам, че го е написал от сърце. Приятно ми е, когато чупя рекорди. Кой ще е следващия ли? Че още ли има?" Въпрос за доскорошното му медийно мълчание обаче го извадиха от равновесие: "Това е мое решение и не съм длъжен да говоря, защото ми задавате глупави въпроси."

Победата на "Реал" беше помрачена от бруталното поведение на 50 негови фенове, които преди мача буйстваха по улиците на Малмьо с бейзболни бухалки и след акция на полицията 20 от тях бяха арестувани.

Мъри осигури празник в Казахстан

"Астана" спечели историческа точка в Шампионската лига с 2:2 срещу "Галатасарай" у дома. Домакините на 2 пъти бяха догонващи, а 3 от попаденията паднаха след автоголове. Станимир Стоилов обяви, че тимът му е изпуснал победата. "Днес беше исторически мач за кахаския футбол, гордо заяви Мъри. - При 1:2 устискахме, проявихме характер и вкарахме, но също така изпуснахме много положения. Доволен съм от точката, но мисля че бяхме достойни за победата. Искахме да зарадваме публиката с успех и затова играхме нервно. Днес не ни достигна класа и индивидуално майсторство, но трябва да работим, за да си реализираме положенията." Равенството вкара още 500 000 евро в касата на клуба, който от началото на дебюта си в Шампионската лига вече е заработил общо 13,2 милиона, които ще получи след края на сезона.

Генералният секретар на федерацията на Казахстан Азамат Айтхожин изпрати на клуба поздравителна телеграма: "Това са историческо постижение и оправдани надежди. "Астана" доказа, че можем да играем като равни с европейските отбори. Нейните играчи ни подариха празник и се надявам, че това е само първата крачка."

"Ман Юнайтед" бие с "шибан гол"

"Манчестър Юнайтед" се спаси от провал в Шампионската лига след обрат за 2:1 над "Волфсбург" и спечели първите си 3 точки. Даниел Калигиури изведе гостите напред, но половин час по-късно самият той отби с ръка центриране към вратата и Хуан Мата вкара дузпата. А след почивката Крис Смолинг донесе победата. Треньорът на "Волфсбург" беше бесен: "Мисля, че имаше дузпа, но тя стана случайно. А вторият гол беше плод на липса на късмет, или както казваме в Германия - "шибан гол". В 84-ата минута имаше нарушение срещу Юлиан Дракслер, след което Морган Шнайдерлин трябваше да получи втори жълт картон. Просто в края нямахме късмет." Луис ван Гаал потвърди думите му: "Късметлии сме, че изкарахме дузпа, макар че някои съдии нямаше да ни я свирят.

Ян Зомер игра със счупен нос

за "Борусия" (Мьонхенгладбах) в последните минути на мача с ""Ман Сити". Той пострада след сблъсък със съотборника си Оскар Вендт, след като бяха направени всички смени, но за щастие това стана в 92-ата минута. Съдията Клеман Тюрпен обаче беше дал 7 добавени минути, в 5 от които които Зомер стоически изтърпя, а на следващия ден беше опериран.

"Милан" е фаворит в ШЛ,

заяви Дейвид Бекъм и шашна всички. Покрай престоя си в САЩ Спайс Бой явно се е отдалечил от футбола, защото забрави, че през този сезон росонерите са аут от турнира. Помолен за прогноза, той по инерция изреди тимовете, в които е играл: "Бих казал, че този сезон фаворитите за трофея са "Манчестър Юнайтед", "Милан" и "Пари СЖ"."

Алваро Мората е първият испанец,

който се разписва в 5 поредни мача на турнира. Той откри резултата за "Юве" срещу "Севиля" с глава, след далечно центриране на Андреа Бардзали.

Резултати:

ГРУПА А: "Малмьо" - "Реал" 0:2 (Кристиано Роналдо 29, 90)
"Шахтьор" - "Пари СЖ" 0:3 (Орие 7, Давид Луис 23, Сърна 90 автогол)
КЛАСИРАНЕ: 1. "Реал" 6 т., 2. "Пари СЖ" 6 т., 3. "Малмьо" 0 т., 4. "Шахтьор" 0 т.

ГРУПА В: ЦСКА - "ПСВ Айндховен" 3:2 (Муса 7, Думбиа 21, 36 дузпа; Лестиен 60, 68)
"Манчестър Юнайтед" - "Волфсбург" 2:1 (Мата 34 дузпа, Смолинг 53; Калигиури 4)
КЛАСИРАНЕ: 1. "ПСВ Айндховен", ЦСКА, "Манчестър Юнайтед" и "Волфсбург" са с по 3 т.

ГРУПА С: "Астана" - "Галатасарай" 2:2 (Хакан Балта 77 автогол, Карол 89 автогол; Киса 31, Ерич 86 автогол)
"Атлетико" - "Бенфика" 1:2 (Кореа 23; Гайтан 36, Гуедес 51)
КЛАСИРАНЕ: 1. "Бенфика" 6 т., 2. "Атлетико" 3 т., 3. "Астана" 1 т., 4. "Галатасарай" 1 т.

ГРУПА D: "Борусия" (Мьонх) - "Манчестър Сити" 1:2 (Щиндъл 54; Кристенсен 65 автогол, Агуеро 90 дузпа)
"Ювентус" - "Севиля" 2:0 (Мората 41, Дзадза 87)
КЛАСИРАНЕ: 1. "Ювентус" 6 т., 2. "Севиля" 3 т., 3. "Манчестър Сити" 3 т., 4. "Борусия" (М) 0 т.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе