Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Корнелия: Зад сделката за ЧЕЗ е Бойко Борисов

Корнелия: Зад сделката за ЧЕЗ е Бойко Борисов

Лидерът на БСП обяви, че за нея зад сделката за ЧЕЗ стои премиерът Бойко Борисов.

За нас в този казус е най-важно да защитим 3 милиона българи и националната сигурност, кочментира тя по време на заседанието на комисиите по енергетика и за контрол над СРС, която тече в момента в Народното събрание.

Току-що шефовете на службите признаха, че следят ЧЕЗ от 2010 г и са предавали сигналите, където трябва. Г-н Борисов излъга, че не е бил информиран. Излъга и че тече проверка на институциите - току-що стана ясно, че такава не е започнала. Борисов стои в основата на сделката за ЧЕЗ.

Кога информирахте премиера Бойко Борисов за сделката с ЧЕЗ, отправи директен въпрос към шефовете на служби Нинова. Премиерът излъга два пъти за скандалната сделка, изтъкна в изказването си Нинова. Правителството е знаело, правителството се е ангажирало чрез държавната Банка за развитие в сделката за енергоразпределителното дружество, бе категорична тя на базата на чутото от самата Върбакова и представителите на службите.

Сега трябва да чакаме благоволението на г-жа Гинка Върбакова да се поддаде ли на шантажа на г-н Борисов, цитирам я, добави Нинова.

По-рано БСП обяви, че започва подписка сред българските граждани, които са абонати от ЧЕЗ, за да се задейства процедури по колективен иск по сделката.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе