Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Политолози: Конфликтът Радев-Борисов ще ескалира

Политолози: Конфликтът Радев-Борисов ще ескалира

Президентът Румен Радев обяви вчера, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. премиерът отговори по подходящ начин, като декларира, че Радев не може да сваля нещо, което и без това не е имал, както и, че доверие дава народът чрез избори, а не държавният глава.

Пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев и политическият анализатор Слави Василев коментираха как и защо студената война между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 се превръща в горещ конфликт между двама генерали.

Ганев напомни, че подобно нещо не се случва за първи път в демократичната история на България и припомни как Росен Плевнелиев е свалил доверието си от правителството на Пламен Орешарски.

„Въпросът е как ще работят двете институции. Те имат споделени правомощия и би било безотговорно да не се държи комуникация между основните институции“, каза той.

Според политическия анализатор Слави Василев всичко е тръгнало заради разпространените СРС-та и от там студената война се е превърнала в гореща, защото Радев смята, че цялата страна е срещу него.

Василев обяви, че все пак е важно на върха на държавата да има различен синхрон, а не да си другаруват по цял ден, както е било преди. Ганев обясни обаче, че според него, диалогът между Радев и Борисов наистина не трябва да престава.

На въпрос как ще се отпуши това напрежение, Василев заяви, че напрежение има и то ще продължи да се покачва – нито президентът ще се откаже от мандата си, нито премиерът ще хвърли оставка.

Относно това кой ще бъде първият българин, който ще получи забрана за влизане в САЩ заради корупция, Димитър Ганев каза, че няма представа и напомни, че единствено е ясно, че е длъжностно лице. Според Слави Василев ако то е от управляващите, напрежението още повече, че ще се покачи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе