Извънредни новини

Комшии се хвалят с точка за Е5 млн.

Комшии се хвалят с точка за Е5 млн.

"Галатасарай" се отчете с една от най-ценните си точки в историята си. Акциите на "Чим Бом" скочиха с 5 млн. евро след равенството 2:2 срещу "Ювентус" насред Торино. Ценните книжа скочиха с почти пет пункта още с отварянето на Истанбулската стокова борса. Новината бе добре дошла за шефовете на клуба. Те веднага депозираха молба за увеличение на капитала с 300 на 100.

За разлика от борсата "Галатасарай" явно не се котира добре в УЕФА. Първо хората на Мишел Платини явно не са отчели треньорската смяна при комшиите. Те обявиха на страницата си в "Туитър", че Роберто Манчини е треньор на "Ман Сити" в онлайн коментара за срещата на англичаните с "Байерн". След това от "Чим Бом" скочиха заради съдията Виктор Касай. Според тях той е откраднал победата на "червено-жълтите" с измислена дузпа в полза на "Юве". Тя позволи на италианците да изравнят за 1:1 в 78-ата минута.

Своят дан за победата даде и Фатих Терим. Бившият треньор на тима изпрати преди мача съобщение на мобилните телефони на всички играчи: "Вярвам във вас, ще бием". Истанбулският гранд даде и една жертва за точката - Семих Кая е контузен.

"Всички сме разочаровани, "Галатасарай" наказа грешките ни", оплака се треньорът на "Юве" Антонио Конте. Италианската преса пък направо разкъса "бианконерите".

Ибра сбъдна мечтата

на болно момченце. В деня на мача Златан летял до столицата на Босна Сараево. Причината се крие в последното желание на 8-годишния Хайрудин Каменаш. Малчуганът страда от тежка форма на левкемия, а лекарите му дават не повече от месец живот. Както е известно, Ибра има босненски и хърватски корени. Той е бил посрещнат на летището от хора от местната футболна федерация, които го завели при Хайрудин. "Това е много тъжна история. Опитвам се да направя всичките си фенове щастливи, защото само тогава и аз съм щастлив. Пожелавам на всички да бъдат здрави, това е най-важното. Ще видим какво мога да направя за детето", каза Ибра, след като вкара 2 гола за ПСЖ при 3:0 над "Бенфика" в Шампионската лига.

Гигс изпревари Раул по мачове

Райън Гигс прибави още едно постижение към богата си визитка. 39-годишният уелсец изигра 145-ия си мач в Шампионската лига при гостуването на "Манчестър Юн" в Донецк, където "Червените дяволи" направиха 1:1 с местния "Шахтьор". Така крилото счупи рекорда на Раул (144). "Наистина ли, не знаех?" попита Гигс след мача. "Това е велик турнир, а аз имах късмета да го спечеля два пъти и да изиграя много незабравими мачове", коментира уелсецът.

По този повод в. "Дейли Мейл" припомни петте емблематични момента от участието на Гигс в най-комерсиалния турнир.

1994 - Първият гол

През септември 1994 г. в домакинския мач с ИФК "Гьотеборг" 21-годишният тогава Гигс изравнява преди почивката, а през второто полувреме вкарва и третия гол. Тимът на Алекс Фъргюсън печели с 4:2, но остава трети в групата след шведите и "Барселона". За Гигс това е първото голямо представление под прожекторите на Шампионската лига.

1997 - Обратът срещу "Ювентус"

Гигс получава пас от Теди Шерингам по крилото спринтира и стреля покрай вратаря Анджело Перуци високо в ъгъла. "Юветнус" е един от най-добрите отбори по това време, но късното попадение на уелсеца помага на "Юнайтед" да победи с 3:2 в групата и да повярва, че може да спечели турнира.

1999 - С решаващ принос за титлата

Гигс може и да не записва името си сред голмайсторите, но представянето му на "Нау Камп" е без конкуренция. Поставен на нетипичната за него позиция отдясно, той изиграва блестящ мач с "Байерн" и асистира за изравнителния гол на Теди Шерингам преди Оле Гунар Солскяер да вкара за феноменалния обрат.

2003 - Всичко за Гигс в Торино

Трудно е да се повярва, че наближаващият 30 г. тогава Гигс разкъсва на парчета защитата на "Ювентус" насред Торино. Той вкарва два пъти за победата на "Манчестър Юн" с 3:0, която класира тима на четвъртфиналите от надпреварата.

2008 - Спечелването на втората

Онази вечер той чупи рекорда на сър Боби Чарлтън по мачове за "Юнайтед"-759. Гигс вкарва решаващата дузпа срещу "Челси" за втория триумф на "Юнайтед" в Шампионската лига.

Топ 10 по участия

145 - Райън Гигс
144 - Раул
140 - Паоло Малдини
137 - Шави
131 - Кларънс Зеедорф
130 - Пол Скоулс
130 - Икер Касиляс
128 - Роберто Карлос
118 - Карлес Пуйол
116 - Андрий Шевченко

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе