Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Фенове на Коби Брайънт и Леброн Джеймс с коледен турнир

Фенове на Коби Брайънт и Леброн Джеймс с коледен турнир

Добрич. Млади хора от Добрич организират голям коледен турнир по баскетбол в Добрич, който ще се проведе на 24 декември в спортната зала на комплекс "Изида" в градския парк. Участие в спортната надпревара, която има за цел да популяризира красивата игра, са потвърдили 9 отбора от Добрич, Варна и Генерал Тошево, каза за "Стандарт" един от организаторите на спортното мероприятие - 25-годишния Евгени Христов.

"Отборите ще бъдат разпределени в три групи, като ще се играе по схемата всеки срещу всеки. Събралите най-много победи във всяка група ще оформят финалната тройка, която ще изиграе срещи по между си и ще определи класирането от първо до трето място. Освен турнирната игра, ще направим и конкурс за забивки, в който ще може да се включи всеки, който може да забива, както и конкурс за вкарване на тройки, където също всеки може да участва", разказа още Христов. Победителите ще получат купи и грамоти, които са осигурили организаторите на турнира - млади хора, влюбени в баскетбола.

"Нямаме подкрепа от никого и всичко правим със собствени средства. Аз самият играя баскетбол от 7-годишен, като сега го правя в свободното си време след работа с приятели. Искаме да популяризираме играта сред младите хора. По време на турнира ще бъде заснета и видеопрезентация, която искаме да представим по късно пред спортното министерство, за да се заделят средства и за този спорт и най-вече да се опитаме да привлечем средства за игрище в Добрич. Преди време направихме подписка и внесохме искане в общината за общински терен в кв. "Добротица" в града да бъде направено игрище. То всъщност там има, просто да се реновира, но ни отказаха, защото проектът е на стойност 65 хил. лв. и няма толкова средства", казва Христов. Накрая младият мъж отправя покана към всички жители и гости на Добрич да отидат да гледат турнира, като добавя, че за зрители входът ще е безплатен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе