Извънредни новини

Клопо: Не ми пука за успехите на "Севиля"

Клопо: Не ми пука за успехите на

Стачка на таксиметровите шофьори посрещна испанците в Базел

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп отново намери начин да стане новина номер едно. Устатият спец не пропусна да се заяде с доминацията на "Севиля" в Лига Европа преди днешния финал между двата клуба. "Ако си спечелил миналата година, какво означава това? Какво значи, че си спечелил и преди две години? Нищо! Това е просто поредният мач", сряза испанския тим Клопо пред клубния сайт на "червените" в опит да надъха възпитаниците си. "Не бяхме ние техни съперници в последните два финала. Това е първият им мач срещу нас. Точно това е нашето предимство. Смятам, че сме много по-различни от всички отбори в момента. Ще се пробваме да се възползваме от това", добави германецът. Англичаните кацнаха в града на финала Базел още в понеделник, което се оказа изключително умно решение.

Испанският им противник, който пристигна вчера, бе посрещнат със стачка на такситата. За щастие на "Севиля" всичко се разви в тяхна полза. В крайна сметка стигнаха до хотела си без сериозно закъснение. Истерията по двубоя няма граници. Испанското издание "АС" информира, че от вторник до четвъртък над 50 полета от и по посока Базел ще бъдат извършени на летището в Севиля. Хиляди фенове завладяха швейцарския град с население от едва 175 000 души още вчера. Запалянковците не губиха нито минута от времето си и започнаха с купона, а местните заведения и кръчми станаха любима дестинация. В атракция номер едно се превърна гигантско копие на трофея, изложено в центъра на Базел, като привърженици и на двата тима не пропуснаха да се щракнат.

Кралска особа идва за финала

Кралска подкрепа ще получи "Севиля" в днешния финал. Абдикиралият крал на Испания Хуан Карлос I ще присъства на "Санкт Якоб", за да удари рамо на сънародниците си. Това идва в отговор на критиките на президента на "червено-белите" Хосе Кастро. Шефът се оплака, че действащият крал Филип VI гледа полуфиналните срещи на "Реал" в Шампионската лига, а игнорира неговия клуб. От кралския двор признаха пред "АС", че действащият монарх няма как да присъства на тазвечершния двубой заради неотложни ангажименти.

Хаман надъха фенове с безплатни донъти

Феновете на "Ливърпул" ще гледат днешната битка пред телевизорите със сладък вкус в устата. Първият "Дънкин донът" отвори в града на "Бийтълс", а откриването бе уважено от бившите звезди на "червените" Дитмар Хаман и Фил Баб, информира "Ливърпул ехо". ВИП особите срязаха лентата, с което дадоха официален старт на донът лудницата. Стотици заформиха дълга опашка с надеждата да се сдобият с вкусните десерти. Първите 250 от тях получиха ваучери за безплатни сладкиши за месец. Интерес предизвика и копието на трофея от Шампионската лига, който бе на една от масите. Самият Хаман бе част от състава, грабнал отличието през 2005 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе