Извънредни новини

Клоп ще върне трофея на "Анфийлд"

Клоп ще върне трофея на

Голът за "Ливърпул" срещу "Челси" е най-хубавият момент в кариерата на нападателя

Разгледах София и хапнах българска храна, похвали се пред "Стандарт" Луис Гарсия

Луис Гарсия e поредното голямо име, което дойде у нас, за да представи трофея от Шампионската лига. Самият той го вдигна в "Ливърпул" през 2005 г след митичния финал с "Милан". Испанецът не успя да се разпише в този мач, но пък негов гол срещу "Челси", който още държи мокро на Жозе Моуриньо, прати "червените" в битката за купата в Истанбул. Сега Гарсия е посланик на "Ливърпул" по света. Той говори специално пред "Стандарт" с любезното съдействие на "Уникредит", спонсор на събитието.

България

Гарсия гостува в България за втори път. Беше у нас и през 2005, когато игра срещу ЦСКА.
"Чувствам се много добре тук. България е прекрасна. Не помня много от първото гостуване. Този път имах възможност да разгледам София и да хапна българска храна, така че всичко е просто страхотно."

Родните "мърсисайдци"

"Червените" от Ливърпул се радват на огромна подкрепа от българските фенове. Гарсия ги поздрави чрез "Стандарт". "Да продължават да подкрепят "Ливърпул" с цялото си сърце както досега. И да се надяваме следващата година "Ливърпул" да дойде отново тук. Социалната мрежа е много важен фактор. От нещата, които достигат до мен, става ясно, че всеки път, когато "Ливърпул" гостува в София, подкрепата е феноменална. Благодаря им."

Любим момент

Испанецът говори за най-любимия си момент с фланелката на "мърсисайдци". "Предполагам, че за всеки да играе финал е най-голямото преживяване. Но за мен номер едно винаги си остава полуфиналът срещу "Челси" и този гол "фантом". Беше страхотно изживяване."

За Юрген Клоп

Юношата на "Барселона" коментира и новия мениджър на "Ливърпул". "Клоп върши фантастична работа. Не е лесно да ръководиш клуб като "Ливърпул". Той върна увереността в играчите. Отборът изглежда тотално променен. Можете да видите положителната промяна в очите на футболистите. Сега имаме няколко контузени играчи, но тимът изглежда добре. "Червените" са много близо до челните позиции в Премиер Лийг. Ако продължи да работи по същия начин, със сигурност Клоп ще върне купата на Шампионска лига обратно на "Анфийлд."

Ситуацията във Висшата лига

"Червените" не се радват на успешен период откъм трофеи. За последно те завоюваха купата на Лигата през 2012 г. срещу "Кардиф Сити".
"Като фен на "Ливърпул" се надявам да спечелят този сезон, няма значение дали ще е "Карлинг Къп" или Лига Европа. Но най-важното е да продължат да изграждат доверие и увереност в играчите. "Ливърпул" има много млади играчи, които разполагат с голям талант. Много е важно да се класират в Шампионска лига през следващата година, за да могат да привлекат някои големи имена в отбора.

Уважението на феновете

Запалянковците на "Ливърпул" са едни от най-темпераментните. Не много играчи могат да се похвалят с песни за тях. Но за Гарсия има такава. "Да, спомням си. Беше приятелски мач, не мога да точно да се сетя, но май срещу "Уест Бромич". Помня на почивката си говорихме с Джерард и Рийзе. Дори не знаех, че е за мен (смее се)."

За мача на легендите

Легендите на "Ливърпул" ще изиграят мач срещу велики футболисти на Австралия през следващата година. "Чувството да участвам е страхотно. Вече играхме подобен мач тази година на "Бернабеу" и това е чест за мен. Страхотно преживяване е и нямам търпение, защото знам, че в Австралия също разполагаме с огромна подкрепа. Това ще бъде страхотен сблъсък."

Любим стадион

Гарсия сподели и на кой стадион се е чувствал най-добре. "Имах възможността да играя на невероятни места - "Камп Ноу", "Бернабеу", "Калдерон", но ако трябва да избера само един, това е "Анфийлд". Атмосферата там е невероятна. Мачовете от Висшата лига са супер, но атмосферата, която се създава на сблъсъците в Шампионската лига е от друг свят. Когато стъпиш на терена заедно със съотборниците си, чувството винаги е много специално. Всички хора, които обичат футбола, трябва да отидат на "Анфийлд"."

Испанецът подлуди феновете

Уникален шанс се откри пред футболните фенове в София. Те не само, че се снимаха с трофея от Шампионската лига, но имаха и възможността да сторят това и с легендата на "Ливърпул" Луис Гарсия. Невероятното събитие стана възможност благодарение на "УниКредит", а лошото време не спря любителите на най-популярната игра в света. Бившият играч на "червените" и "Атлетико" М бе посрещнат с бурни аплодисменти от събралата се тълпа, сред която личаха множество фенове на "червените" от града на Бийтълс. "Изключително съм щастлив, че съм тук. За втори път идвам в София. Нека да се забавляваме. Това ще е един специален момент за нас", заяви крилото пред зажаднелите за автографи и снимки привърженици. Гарсия също така не пропусна да благодари за топлото посрещане и голямата подкрепа, която ултрасите на "Ливърпул" оказват на клуба от всички краища на света. Освен него на събитието присъства и Левон Хампарцумян, който е главен изпълнителен директор и председател на УС "УниКредит Булбанк". Той си пожела някой ден българин също да стане легенда на клуб като "Ливърпул" и да триумфира в най-комерсиалния клубен турнир. Освен всичко това организаторите се бяха подготвили и с множество забавни игри. Заедно с купата в България идва и богата колекция от фланелки, екипи и бутонки на играчи като Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Днес отличието ще бъде в "Парадайс център" на бул. "Черни връх", на 14-15 в Бургас и накрая във Варна на 17-18.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе