Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП-Кирково с ново ръководство

БСП-Кирково с ново ръководство

Кирково. Стоян Валентинов беше избран да ръководи временно организацията на БСП в Кирково. Това стана на конференция на социалистите от граничната община. "Близо три часа продължиха бурните дебати, на които се обсъждаше бъдещето на организацията и подадените оставки от досегашния лидер Бойка Арабаджиева и зам.-председателя Димитър Манчев", съобщиха от червената партийнa централа в Кърджали.

В срещата в Кирково е участвал областният лидер на БСП Георги Кючуков. Той определил претенциите на досегашното общинско ръководство на БСП към кадровата политика на кабинета „Орешарски" като почиващи на лични амбиции и интереси. До избора се стигна след като досегашният председател Бойка Арабаджиева подаде оставка. Манчев и Арабаджиева изразиха несъгласие с кадровата политика на правителството в районите със смесено население. Според тях драстично бил нарушен балансът при назначаване на ръководни постове в държавните структури в област Кърджали, а националното ръководство на БСП била в тежка обвързаност с ДПС. Единодушно за временно изпълняващ длъжността председател на общинската организация на БСП в Кирково е избран Стоян Валентинов.50 –годишният Стоян Валентинов в момента е началник на Бюрото по труда в Кирково.

„Той е човек на диалога и вярвам, че ще успее да наложи нов тон в работата на общинската организация", коментира областният лидер Георги Кючуков. Неговите очаквания са организацията да разшири обхвата си, а в Кирково да бъдат създадени и липсващите в момента структури на младежкото обединение на БСП и на жените социалистки. До края на януари следващата година социалистите от граничната община трябва да проведат конференция и да изберат свое постоянно ръководство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе