Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев каза защо Корнелия настъпва кирката

Станишев каза защо Корнелия настъпва кирката

„Корнелия Нинова имаше силен старт на мандата, не може да се отрече, постигна убедителна победа на президентските избори. Но, за съжаление, последваха 3 загуби, които не бяха предопределени, а всяка се дължи на конкретни грешки.” Аназилът направи лидерът на ПЕС и бивш шеф на БСП Сергей Станишев в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

„Но ако не си направиш нужния анализ, пак ще настъпваш същата кирка и тя ще те удря. За мен още един момент е много ключов: който и да е следващият председател, той ще е успешен, само ако успее да обедини БСП. Ако продължи това отстрелване последователно на хора и дори на генерации, доникъде няма да стигнем“, предупреди Станишев. Той алармира за отписването на реално съществуващи социалисти от списъците за предстоящите избори в БСП. „Още едно притеснение имам: чувам не от едно място, че комисията за партийния избор надхвърля своите правомощия и не само на едно място“, каза Станишев. „Има сигнали, че отписват реално съществуващи социалисти от списъците - нямало им телефоните. Ако това е вярно - има не един сигнал, това трябва да се спре и да се потърси отговорност на тази комисия“, призова бившият лидер на БСП.

"Затова НС на БСП трябва да направи политическа оценка на партията и да направи нова хронограма – първо да се създадат нормални условия половината непроведени конференции (за партийния избор) да се проведат спокойно, да изберат ново ръководство и делегати на конгреса. И след това и останалите части на кампанията“, пожела той.

На въпрос Корнелия Нинова и Кирил Добрев има по-големи качества за председател, Сергей Станишев отговори: "Първо, в БСП няма безалтернативни личности, защото сме колективна, демократична партия, за мен ключовото е всеки кандидат да представи ясна визия за политиката, за мястото на БСП. Аз лично ще определям моя избор на базата на какво ще кажат, какво поведение ще имат и кой ще покаже способност да обединява БСП. Убеден съм, че хората ще си направят изводите и избора на базата на това“, продължи Станишев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе