Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов каза ще има ли изборна коалиция с ГЕРБ

Каракачанов каза ще има ли изборна коалиция с ГЕРБ

 

"Най-важното е изборите да бъдат осигурени, да има гаранция за здравето на хората и да бъдат честни... Оттук нататък президентът един път каза една дата - 28 март, сега чуваме, че може би ще размисли, но това е в неговите прерогативи, каквото прецени". Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов след традиционния Богоявленски водосвет пред Паметника на Незнайния воин, цитиран от БТА.

Попитан подготвено ли е правителството по отношение на различни аспекти като законодателни, логистични и организационни, вицепремиерът отговори, че тези неща би трябвало да се коментират първо на консултации с парламентарно представените сили, и тогава да се мисли коя е датата, а не първо тя да се обявява и след това да се правят коментари.

Ние сме готови за 28 март, каза Каракачанов, като уточни, че става въпрос за политическата формация, която представлява. Готови сме да се явим и самостоятелно, и във формат "Обединени патриоти", добави той. Попитан за възможно участие на изборите в коалиция с ГЕРБ, Каракачанов посочи, че такъв вариант към момента не е обсъждан, защото "не е поставен на масата за разглеждане".

Относно провеждането на изборите той добави следното:

"Първо трябва да се подсигурят членовете на секционните комисии. Те ще бъдат изложени на контакти с различни хора през целия ден. Трябва да се осигури ваксинирането на тези хора. Разумно е да се помисли към датата на изборите голяма част от българските граждани да са ваксинирани. Дали ще струва по-скъпо вотът - ще струва", каза още Каракачанов. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе