Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов категоричен, че няма да има предоговаряне на коалиционните отношения

Цветанов категоричен, че няма да има предоговаряне на коалиционните отношения

Няма да има предоговаряне на коалиционните отношения в управлението, заяви председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Според Цветанов на срещите на коалиционния съвет се отчита напредък по изпълнение на управленската програма.

„Към настоящия момент няма различие или отстъпление от поетите ангажименти по управленската програма и както е предвидено минималната работна заплата да нараства всяка година, видно е от това, което ще се случи в проектобюджета, че тази стъпка се спазва. Знаем, че средната работна заплата в края на управленския мандат трябва да бъде 1 500 лева, 650 лева трябва да бъде минималната работна заплата и същевременно осигуряваме 150 млн. лв. повече за децата с увреждания, което смятам, че е поет ангажимент от правителството и изпълним ангажимент в проектобюджета, виждайки, че тези числа ги има и, че те ще бъдат одобрени в разходната част на бюджета в социалното министерство", допълни Цветанов.

Той посочи още, че когато има съмнения за корупция, дори и на най-високо политическо ниво, държавата винаги е поощрявала разследващите органи да направят нужните проверки и истината да излезе наяве. Коментарът му е по повод действията на специализираните органи в Агенцията за българите в чужбина.

„Вярвам, че това е силата на едно управление, когато има политическа воля да се реализират всички тези случаи, където има достатъчно данни за съмнения за корупция. Това, което прави държавата е, когато има подобни сигнали, разработки не да се спират политически и да се гарантира, че ще бъдат защитени тези, които извършват деянията, а държавата и тези високи политически нива в държавното управление са много активни и проявяват политическа воля, за да могат да се направят всички тези реализации", посочи Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе