Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов категоричен, че коалицията е обединена и изпълнява програмата си

Цветанов  категоричен, че коалицията е обединена и изпълнява програмата си

Една дълга връзка винаги е съпътствана от много страст. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в предаването "Панорама" по БНТ трусовете в управляващата коалиция през последната седмица. Най-важното е, че всички се обединихме около изпълнението на коалиционната програма.

Думите му са по повод равносметката на последния политически сезон, чийто край депутатите сложиха днес и страстите, които се разгоряха в последните дни. По думите му няма разминавания в коалиционното споразумение и управленската програма. „Дрязгите за съжаление съпътстват политическия живот години наред. Но трябва всеки един да направи своя извод", обясни той.

Цветанов коментира и скандала с промените в закона за приватизация и обвиненията, че те са лобистки. „Когато се развихри скандалът, всичко отиде към председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и мисля, че това персонализиране не беше необходимо. Един ден преди да излезе ветото, ние вече бяхме готови със законопроект, който да отмени тези текстове", обясни Цветанов.

„Аз смятам, че към бизнеса трябва да се отнасяме с уважение", смята Цветанов. По думите му всички са подкрепили мотивите, но проблемът е, че БСП са се възползвали ненужно от дебата в пленарна зала.

Това, което е заложено като бюждет, работи добре, смята още Цветанов. „Аз съм убеден, че приходните агенции ще бъдат с по-добра отчетност и ще можем да имам БВП 5 милиарда лева", смята той, като допълни, че се надява управленският мандат да приключи с по-високи заплати.

Заиграването със страховете на хората заради чумата по козите и овцете е безотговорно поведение, категоричен е депутатът от ГЕРБ. Някой трябва да носи отговорност за действията си, когато саботира действията на българските институции, допълни още Цветанов по повод разразилите се страсти около чумата по дребните преживни животни.

„Искам да попитам представителите на БСП, ако се разрасне (бел. ред. чумата), БСП ще поеме ли отговорността", попита Цветанов. Според него целта на опозицията е една. „Целта е една – влизане във властта през задния вход и дестабилизиране на страната", категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.

Относно отхвърлената от Конституционния съд Истанбулска конвенция той коментира, че това е решението, което трябва да стане задължително за политиците. По думите му в никакъв случай не трябва да се спира борбата с насилието срещу жените.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе