Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Караянчева с молба към съветниците на Радев

Караянчева с молба към съветниците на Радев

 

Смущава ме това, което каза президентът Радев по въпроса за влизането ни в еврозоната като обяви решението ни за реформа във Валутния борд. Не може да има такова неразбиране на темата. Това заяви в интервю за БЛИЦ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя потвърди, че законодателната поправка, която е внесена  в Народното събрание от Менда Стоянова, е била по искане на Европейската централна банка. „В момента, в който се разбра, че това може да притесни българските граждани, ние още на другия ден предложихме решение, в което бе фиксирано точно какво трябва да бъде съотношението евро – лев, както и че при положение, че това съотношение не бъде спазено, финансовият министър и управителят на БНБ отказват да преговарят, добави Караянчева.

Нека финансовите съветници на президента да погледнат по-навътре в нещата и да му обяснят какво се случва с промяната на този закон, защото едно такова изказване от негова страна води до притеснение у българските граждани, настоя председателят на Народното събрание.

Не искам да си мисля, че президентът не разбира тази тема и че не осъзнава важността на тази стъпка, защото много правителства и всички политически сили имат консенсус по тази тема за влизане в ЕРМ-2 и след това в Еврозоната, добави Караянчева. Тя увери българските граждани, че не бива да имат никакво притеснение, защото левът е изключително стабилен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе