Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов към Пендаровски: Няма да мръднем

Каракачанов към Пендаровски: Няма да мръднем

 

София няма да промени позицията си по отношение на Северна Македония и нейното еврочленство. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по „България он ер“ малко след като македонският президент Пендаровски заговори за блокиран от София компромис със Скопие.

„Няма как да мръднем от позиция, която е решение на българския парламент. За съжаление, колегите в Скопие подцениха ситуацията и разчитаха, че някой друг ще им свърши работата и че България, както винаги е правила отстъпки в името на добрите чувства, смятаме се за един народ в двете държави. Този път няма накъде да се отстъпва", обясни Каракачанов.

В петък страната ни уведоми официално Европейската комисия, че не е в състояние да приеме предложената преговорна рамка за Северна Македония, защото не са налице необходимите гаранции за изпълнение на поставените от България условия.

"България в този момент действа така, сякаш е твърдо решена да постави блокада на пътя ни към Европа. Отложиха съвета по ''Общи въпроси'' за 17 ноември. Така че имаме време да се опитаме да променим нещо", заяви президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

"Явно не четат документите, които са подписали. В член 2 пише много ясно и категорично - "ще подкрепим Република Северна Македония, за да постигне критериите за членство". Ние се опитваме, ама те явно не искат", настоя Каракачанов.

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе