Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов обяви кога купуваме вторите 8 F-16

Каракачанов обяви кога купуваме вторите 8 F-16

 

Народното събрание е приело решение за закупуването на една ескадрила, което е 16 самолета. Вторите 8 F-16 ще бъдат купени, когато получим първите 8 изтребители. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по Нова ТВ.

Той разкри, че по време на посещението му в САЩ бил уверен, че самолетите за България се строят и ще бъде спазен срока за доставка.

Каракачанов коментира и защо не дадохме зелена светлина за старта на преговорите на Скопие за ЕС. Той бе категоричен, че и пред САЩ, и пред ЕС, е заявявал, че България има своите национални интереси и трябва да ги защитава. „България никога не е давала безрезервна подкрепа. На колегите в Скопие им е казвано многократно, че Договорът за добросъседство не се спазва. Българската история е писана от политиците, които не са навеждали глава“, заяви той. Каракачанов подчерта, че имало външни фактори, които се опитват да ни убеждават да пуснем Северна Македония в Съюза.

„Мен не, има други институции в България“, загатна военният министър.

По думите му в момента текат разговори за бронираните машини за Сухопътните войски. „И армия, и полиция дълго време бяха подценявани“, уточни Каракачанов. От думите му стана ясно, че от проекта за машините 100 млн. лв. са отишли за борба с коронавируса, а вместо 170 млн лв. за корабите са платени 21 млн. лв., като остатъкът е отишъл също за борба с COVID-19.

 „Министерство на отбраната не живее извън обществото“, каза той.

Каракачанов коментира още, че мерките, които предприело правителството целят да подпомагат бизнеса. По думите му не било адекватно да се дават примери колко пари давала Германия.

„Когато си в криза политиците трябва да седнат на една маса и да говорят. Опозицията няма интерес да сяда с управляващите“, добави министърът и подчерта, че многократно е канил опозицията да обсъждат мерките.

Той даде да се разбере, че във военните болници в страната COVID отделенията давали повече от необходимите легла. По думите му ген. Мутафчийски се справил блестящо.

       

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе