Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов: Министрите не са на този или онзи

Каракачанов: Министрите не са на този или онзи

Не виждам основания да наричаме сменените министри хора на този или онзи. Нито пък сменилите ги. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БТВ.

"Когато искаш да свалиш едно правителство, можеш да намериш всякакви аргументи. И всеки, който бъде предложен, може да го наречеш, както си искаш. Не е справедливо към хората, които смениха министрите в оставка. Кирил Ананиев е един от най-добрите финансисти, проф. Ангелов нима не е специалист?", посочи още Каракачанов.

Относно коментарите, че предложеният за министър на МВР гл. комисар Христо Терзийски е ръководел акцията в Росенец, Каракачанов категорично отрече. "Е, как да я е ръководил Терзийски, като я ръководеше директорът на ОДМВР-Плевен. Лично аз изразих мнение, че на хората, които са изразили първи желание за проява, именно хората на г-н Христо Иванов, трябва да им бъде осигурен достъп. Това е законът - първи по време, първи по право", коментира вицепремиерът.

Каракачанов обясни, че министърът на туризма Николина Ангелкова е била от квотата на НФСБ и затова я замества друг член на партията - вицепремиерът Марияна Николова.

Той изрази мнение, че протестите са полезни, защото играят ролята на катализатор.

"Промени, които сме искали да се случат, но са оставали на заден план - хората казаха, че тези неща трябва да се случват. Те катализираха по-бързото решаване на някои проблеми.

 Но се опитват да ги яхнат някои хора, лидери на извънпарламентарна опозиция. Някои от тези стари политически муцуни идват и ни говорят за морал", каза вицепремиерът. Според него режимът на диалог в обществото е много по-добър от конфронтацията.

Нов Девети септември няма да ни спаси. Гражданската война никога не е довела до нещо добро, категоричен е Каракачанов.

Той каза още, че в понеделник или вторник на обществото ще бъдат представени икономическите мерки за справяне с последиците от COVID-19.

Вицепремиерът уточни, че хора с ниски доходи също ще могат да се възползват от мерките. Той допълни, че се обсъжда обхватът на ваучерите за почивка да се разшири извън полицаите и лекарите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе