Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ: Да върнем нормалността и демокрацията

Карадайъ: Да върнем нормалността и демокрацията

 

Да възстановим нормалността в политиката и авторитета на институциите в нашата Родина. За това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в слово пред Тюркян чешма. При спазване на противоепидемичните мерки и без възпоменателен митинг заради пандемията, активът на ДПС се събра в кирковското село Могиляне и отбеляза годишнината от трагичните събития през 1984 година. Движението за права и свободи почете жертвите от Възродителния процес, поднасяйки цветя първо  на гроба на най-малката - 18-месечната Тюркян. Там бе  и  майката на загиналото на мирен протест срещу смяната на имената преди 36 години дете. Венци и цветя бяха поднесени и на чешмата, изградена в памет на малката Тюркян.

"Да си пожелаем с много надежда преодоляване на ковид кризата", каза още Карадайъ.

„Една част от тук присъстващите сме и политици, с огромна надежда ще си пожелаем онези нужни промени, които трябва да се случат през 2021 г., за да се възстанови нормалността в политиката. Да можем да възстановим демокрацията в нашата родина“, каза още партийният лидер.

“Ние знаем за какво сме тук. Това е наш личен дълг. Да се преклоним пред паметта на Тюркян, пред паметта на героите, дали живота си за свободата и демокрацията в нашата родина. Знаем, че фактите от историята са ни нужни не за мъст или реванш, а заради поуките, които да извлечем, да научим и осмислим в бъдещето“, каза Карадайъ.

"Предстоят едни много важни избори, а демократичните въпроси се решават през и чрез избори“, припомни още председателят на ДПС.

Малко след това всички се отправиха към Момчилград, където поднесоха венци пред първия паметник в България, издигнат в памет на жертвите от тоталитарния режим.

 “Днес сме тук за да отдадем почит пред паметта на всички загинали за име, майчин език, вяра. Поклон пред тяхната памет“, каза кметът на Момчилград Илкнур Кязим, цитиран от 24 родопи.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе