Извънредни новини

Канибала е еталон за Нар

Канибала е еталон за Нар

Диамант, това е оценката, която получава първото ново попълнение на "Левски" Френсис Нар в Чехия.

И като такъв е твърд и не се дава на никой. Крилото, за което "сините" се бориха със зъби и нокти с грандовете в страната на Швейк, заформи един от най-големи скандали, след като заби тупаник в лицето на играч на "Спарта". Ганаецът не издържа на балтиите на съперниците от Прага и удря в лицето един от тях. Наказанието е три мача, но "Баник" застава зад него. В Острава началото му е трудно, защото има нелека задача. Френсис трябва да търка пейката, защото спори за титулярно място с местната икона - Милан Барош. Годините обаче си казват своето. Европейският шампион с "Ливърпул" се контузва и Нар хваща ръка, за да не отстъпи, докато не идва офертата от "Левски". Африканецът е един от любимците на децата в Острава. Ръководството на "Баник" привлича малчугани, след като прави открити тренировки с него. "Още от дете обичах да играя футбол. Постоянно и навсякъде. С приятели използвахме всеки свободен момент, за да излезем с топка навън. В Гана сме луди по играта и много момчета мечтаят да станат футболисти, но най-вече се забавляваме. Това обаче е идеална възможност от хоби да успееш", казва Френсис.

Кариерата му стартира в местния "Тема". Талантът му обаче не остана незабелязан и скоро се оказва в чужбина. "Бях преотстъпен в тунизийския "Клуб Африкаин". Забелязали са ме в младежкия национален отбор. Престоят там бе труден. Бяха много тежки три месеца за мен и се зарекох никога да не стъпя отново там. Те така и не спазиха договора. Не показаха уважение към мен. Само Бог знае как оцелях през този труден период и как успях да събера пари за самолетен билет, за да се върна в Гана", казва Нар и твърди, че за нищо на света не би се върнал за ново предложение от Тунис. Нещата са съвсем различни в Чехия, където се озовава след неуспешни проби в "Юрдинген".

"Това беше нов свят. В Европа всичко е много по-различно. Не мога да кажа, че в началото ми е било лесно, тъй като трябва да се адаптираш към нова култура, нов манталитет, но хората ми помагаха. Постепенно свикнах и се почувствах добре. Започнах да мисля само за футбол. Езикът не беше проблем, тъй като говоря английски и се разбирах с всички. Просто бе много по-динамично. След тези две години обаче вече успях да се адаптирам към живота в Европа. Престоят ми в Чехия прави по-лесен и прехода към живота в България. Разбира се, тук също е различно, но всички в "Левски" се отнасят много добре. Съотборниците ми ме приеха на момента и сега остава само да се сработим на терена", продължава Нар.

"За мен семейството е на първо място. Имам брат и сестра. Все още не съм семеен, но имам приятелка. В свободното си време обичам да прекарвам с най-близките. За мен те са най-голямото богатство и най-ценното нещо, което има човек. Всички много ме подкрепят и постоянно се интересуват как съм, как протичат първите ми дни в "Левски". Радват се за мен и се надявам да ги накарам да се гордеят с това, което постигна", не крие ганаецът. Като всеки млад футболист той е отдаден на играта. Затова и няма хобита извън нея. "Обичам да гледам европейски мачове. Фен съм на испанския футбол. Любимият ми отбор е "Барселона". Харесвам играта на Луис Суарес - той ми е любимец. Следя всичко и обичам да разпускам, гледайки футбол", завършва Нар.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе