Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кабинетът дава 700 000 лв. за спасители на плажа

Кабинетът дава 700 000 лв. за спасители на плажа

Правителството гласува да бъдат отпуснати 700 хиляди лева за осигуряване на охраната на плажовете по Българското Черноморие, които не са концесионирани към момента. С организацията на спасителните постове трябва да се заемат областните управители на Бургас, Варна и Добрич.

"В последните дни постоянно се появяват съобщения за инциденти по плажовете, хора загиват", посочва премиерът Бойко Борисов пред министрите, става ясно от стенограма от вчерашното заседание. Той коментира, че с решението се отпускат допълнително средства за водно спасяване, подпомага се туризмът и се гарантира животът и здравето на туристите.

Премиерът Борисов се обръща към министъра на туризма Николина Ангелкова с думите: "Аз знам, че е изключително важно на 1 юли да имаме спасители. Но догодина е хубаво това да се направи, преди да дойде сезонът, а не да се налага да даваме допълнителни пари, за да запушваме непрекъснато неосигурени дейности. Защото животът и здравето цена нямат, но със сигурност от толкова туристически браншове и предприятия с какво ли не са могли да си осигурят плажовете".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе