Извънредни новини

Излезе новата история на Шампионската лига

Излезе новата история на Шампионската лига

Бягство от казармата заради мач е част от живата история на енциклопедията "От "Реал" до "Барселона" на издателство "Вивид Райс". 16-ата си книга авторът Румен Пайташев е посветил на Шампионската лига и предшественика й - Купата на европейските шампиони.

Издадена със съдействието на "Уникредит Булбанк", в нея е включено и българското участие.

Разказаната история е придружена от впечатляващ фотоархив, част от който е на автора. А с луксозната си полиграфия изданието съперничи на английските енциклопедии. На някои от описаните финални мачове Пайташев е бил жив свидетел, а с част от звездите на турнира е правил лични интервюта.

"Първият ми спомен е от 1964 г., когато "Локомотив" (София) би в дебюта си "Малмьо" с 8:3, а 5 от головете бяха на Никола Котков, разказва авторът, тогава 8-годишен. - А любимата ми история е от казармата. През 1976 г. като войник имах занятие на рубежа в Пловдивско. След него се отклоних от групата и отидох пеша до близкото село Патриарх Евтимово. Любезна стопанка ми отвори и ме приюти, и при нея гледах финала "Байерн" - "Сент Етиен". А лошият момент в историята е, че времето за Източна Европа приключи с победите на "Стяуа" (1986) и "Цървена звезда" (1991). Те хванаха последния влак преди комерсиализацията", допълва авторът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе