Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Издигнахме кандидатурата за дом на Европейската агенция по лекарствата

Издигнахме кандидатурата за дом на Европейската агенция по лекарствата

София отговаря на абсолютно всички критерии за новия дом на Европейската агенция по лекарства, предлагаме тя да бъде в София Тех Парк, обяви вицепремиерът Екатерина Захариева.

Знам, че конкуренцията е голяма и това е състезание заедно с 18 други държави. Надяваме се на вас, като хора, които сте се убедили колко гостоприемна е нашата столица. В България се гордеем с развит фармацевтичен сектор. София отговаря на абсолютно всички критерии за новия дом на Европейската агенция по лекарства. Като достъпност, възможност за работа и образование, среда, която е иновативна и изпълнена с възможности за проучване. Мястото, което сме предложили е именно Технологичен парк София", заяви Захариева, цитирана от "Фокус".

София Тех Парк е подходящо и атрактивно място за Европейската агенция по лекарствата, предвидено е там да бъде изградена и метростанция, допълни кметът на столицата  Йорданка Фандъкова. "София привлича 54% от инвестициите в страната. Рейтинговите агенции дават много добра положителна перспектива за развитието на града. Поставили сме си целта той да се развива като зелен и иновативен град. Тук има много добре подготвени хора. Вече има много автобуси, в които хората могат свободно да ползват интернет. През последните години работим, за да направим градския транспорт по-удобен. Един от нашите приоритети е проектът за развитието на метрото. Това е възможно най-удобният и екологичен транспорт. Третата линия ще бъде завършена до края на 2019 г.", каза още тя.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе