Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Аталай: Изборната машина на Цветанов мачка бизнеса

Аталай: Изборната машина на Цветанов мачка бизнеса

Остра критика към ГЕРБ за начина, по който печели избори, отправи депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването „Беновска пита” по Канал 3. Според него организацията, която създава като шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов преди вота, включва натиск върху бизнеса и определени социални групи.

„Наложеният страх на бизнесмените не е демократичен принцип и не е добре да го прилагат. От ГЕРБ не разбират какво губят, когато се опитват да спечелят по този начин”, подчерта Аталай. В същото време той обяви, че напусналият парламента Цветанов в момента е много по-силен отпреди. След скандала „Апартаментгейт” вторият човек в ГЕРБ остана зам.-шеф на партията и начело на предизборния щаб.

„ Цветанов не е махнат отникъде, той е в по-силна позиция, защото има подкрепата от Борисов да се занимава с бъдещето на ГЕРБ, а не като пъдар в парламента да осигурява кворума” , заяви Аталай.

В същото време той упрекна партията на Борисов, че постоянно се отмята от законопроекти, които сама е предложила.

Като пример Аталай даде за пример казуса с преференциите, за които ГЕРБ обявили, че са се вслушали в гласа на народа и са се отказала от внесените поправки. Сега обаче Борисов предупреждавал да се внимава с тях, визирайки поставения в общата листа като № 6 седесар Александър Йорданов, който може да изпадне за Брюксел заради личните предпочитания на гласуващите.

Аталай разкритикува управляващите, че под натиска на стотина „умни и красиви” протестиращи на жълтите павета са се отказали от полезни промени в Изборния кодекс. „Самочувствието им минава всякакви граници” , беше друг упрек на депутата от ДПС към ГЕРБ.

Аталай предупреди, че всички партии, които искат да превърнат мюсюлманите и турците в България като гръмоотвод на обществения гняв, правят голяма грешка. И декларира, че движението е готово да работи с всички формации, които са верни на евроантлантическата ориентация на България.

Аталай коментира и горещата тема за евентуалната намеса на Турция в поправките на Закона за вероизповеданията у нас.

„Не видях нито БСП, нито ГЕРБ, нито друга партия, да е излизала с позиция за изявленията на Чавушоглу за българския Закон за вероизповеданията, освен с искания на отделните лидери. Още първия ден Мустафа Карадайъ излезе със становище, че не е имало никакъв натиск, а участниците в изготвянето на законопроекта не сме имали външен натиск”, подчерта Аталай.

Според него е правилно всяка държава да финансира вероизповеданията си, което и залегнало при последните законови промени.

„Смятам, че ДПС в тежките времена доказа, че сме за единството на държавата. Лютви Местан не е фактор, че да му се обръща внимание”. С тези думи пък Аталай коментира призива на лидера на ДОСТ да се признае турско малцинство у нас.

„Местан е нарцис, той е от хората, чиито амбиции надхвърлят възможностите им, но в ДПС знаем как да се справяме с тях”, каза още Аталай.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе