Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Избори днес: ГЕРБ с 2 % пред БСП

Избори днес: ГЕРБ с 2 % пред БСП

„В политиката нещата трябва да се правят навреме и обмислено.

Винаги над консултациите ще тегне сянка на съмнение - или има опит за подпечатване на предварително взето решение, или да се легитимира отмяна на вече обявената дата“. Това каза пред БНР Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“. 

„Между 15 и 21 декември направихме проучване и регистрирахме 10% спад в желанието на хората да гласуват в сравнение с допитване, което правихме през септември.

В тази седмица на декември имаше изостряне на епидемиологичната обстановка, неяснота как ще се развие кризата. Колкото по-големи са страховете на хората, толкова повече се снижава готовността за участие в изборите...

Рискът от ниска избирателна активност не трябва да се пренебрегва... Изследването сочи още, че ако изборите бяха днес, в парламента биха влезли шест партии. Преднината на ГЕРБ пред БСП е едва 2%. На трето място е партията на Слави Трифонов“. 

Според Димитрова, изборите най-вероятно ще са през април.

В предаването „Нещо повече“ Димитрова допълни: 

„Начинът, по който ще бъде определена датата на изборите, ще окаже влияние върху начина, по който ще се гласува..

. Ако при едни избори на първи план е стремежът да се привлече максимален брой избиратели, то на втори план ще бъде умението да се убеди избирателят какви са червените линии - в какви коалиции една политически сила може или не може да влезе... Не изключвам вариант за нестабилна управленска коалиция“. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе