Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Закриване на олимпийските игри: С Иванка Тръмп и без руския флаг /ФОТОГАЛЕРИЯ/

Закриване на олимпийските игри: С Иванка Тръмп и без руския флаг /ФОТОГАЛЕРИЯ/

Днес бе последният ден на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. След последните стартове и финалните комплекти раздадени медали, мащабният форум бе закрит с пищна церемония.

Денят мина без българско участие в надпреварите в Република Корея. Антония Григорова трябваше да участва в ски бягането на 30 км, но се отказа.

Знаменосец на България по време на церемонията по Закриването на Игрите бе ски-бегачът Йордан Чучуганов.

Южнокорейски демонстранти опитаха без успех да блокират автоколоната, в която се придвижват севернокорейските чиновници към церемонията. Високопоставена севернокорейска делегация, предвождана от генерал, който е известен поддръжник на твърдолинейната политика на Пхенян, пристигна по-рано днес в Южна Корея за церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри.

Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент, също присъства на церемонията.

След четиричасова среща МОК не отмени наказанието на Русия за церемонията. До последно се смяташе, че руските олимпийци, които се състезават под неутрален флаг и под името Олимпийски спортисти от Русия, ще могат да минат под националния флаг на Русия. "След като разгледахме доклада на специализираната група и проведохме задълбочена дискусия в рамките на 132-ата сесия на МОК, Изпълнителният комитет реши да не вдига наказанието на Руския олимпийски комитет (РОК)", съобщиха от МОК. Те се аргументираха с дветеположителни допинг проби на състезателя по кърлинг Александър Крушелницкий и бобслеистката Надежда Сергеева. Руският "Спорт експрес" призова именно те двамата да носят неутралния флаг на руските атлети.

В края на церемонията кметът на Пекин, където ще са следващите зимни олимпийски игри, пое олимпийския флаг от президента Томас Бах.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе