Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Фандъкова иска повече полицейско присъствие в София

Фандъкова иска повече полицейско присъствие в София

Предизвикателствата пред сигурността на София са огромни, настоявам за повече полицейско присъствие във всички райони, включително кварталите. Сигурността за мен е водеща тема. Това каза по време на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова по повод опазването на обществената сигурност в София във връзка със сигурността в столицата.

По думите ѝ анализите показват, че там, където има изградена система за наблюдение, престъпността спада с около 70%. „Тази година предвиждаме да продължи разширението на външното видео-наблюдение в училищата. Имаме средства да изградим такова в още 22 училища с над 300 ученици", уточни кметът на Столична община и подчерта, че камери ще бъдат поставени и в такива зони на София, които са обозначени като рискови. „Миналата година монтирахме камери в „Красна поляна", близо до Виетнамските общежития, в кв. „Миленков", допълни още Фандъкова.

Тя посочи още, че в „Западен парк" ще бъде разположен допълнителен конен полицейски патрул, а повод за това е констатираното незаконно рязане на дървета.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе