Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Атака иска оставката на областния управител на Варна

Атака иска оставката на областния управител на Варна

София. Партия Атака поиска оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Това се заявява в съобщение на партията, изпратено до медиите.

Според Атака те трябва да напуснат постовете си "заради връщането на общинската сесия на общински съвет - Варна, от 13-14 декември 2013 г.".

"По този начин областната управа фактически отказва да преименува 215 местности, които да си върнат българските имена, както и да приеме намалението на данъчните ставки за моторни превозни средства и такса "смет", заявяват от Атака.

В последното заседание за 2013т г. Общинският съвет на Варна взе решение за преименуването на 215 географски местности.

Атакистите смятат, че двамата показват, че работят против обществения интерес. Те съобщават, че организира протест на 7 януари от 12 часа пред сградата на областната управа във Варна.

Според Иван Великов общинският съвет на Варна не е аргументирал достатъчно добре своите решения при последната си сесия. Той отхвърли тезата, че му е оказван натиск и уточни, че връща за преразглеждане всички решения на общинския съвет, а не само тези, които касаят смяната на имена на някои местности.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе